Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Getoš Magdić: Policijske metode ispitivanja bile su brutalne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa suđenja za ratne zločine u Osijeku 1991. privremeno je isključena javnost jer trećeoptužena Gordana Getoš Magdić pred sudskom publikom i novinarima nije željela govoriti o, kako je rekla, brutalnim metodama kojima je osječka policija pokušala iznuditi njezin iskaz.

'Kada su me ispitivali na policiji prema meni su primjenjivali vrlo okrutne i brutalne metode', kazala je Getoš Magdić koja pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda iznosi svoju obranu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gerovac: Getoš Magdić ispitana bez prisile Slika nije dostupna Sudac izrekao kaznu odvjetniku Gordane Getoš Magdić

Kada se zahtjevu za isključenjem javnosti usprotivila predstavnica Državnog odvjetništva, Getoš Magdić je dodala kako na taj način pokušava zaštititi svoje dijete koje je, tvrdi, policija tijekom ispitivanja dovela u Policijsku upravu osječko-baranjsku i na taj način pokušala ishoditi njeno priznanje.

Sudac Željko Horvatović prihvatio je zahtjev optužene i isključio javnost, uvažavajući tvrdnje obrane da su brutalne metode bile usmjerene na dostojanstvo Gordane Getoš Magdić.

Iznoseći svoju obranu optužena je ranije ustvrdila da nije
sudjelovala u zločinima nad srpskim civilima u ratnom Osijeku. Nju se tereti da je pripadnicima Uskočke satnije dostavljala popise Srba koje je trebalo likvidirati.

Zanijekala je da je prvooptuženi Branimir Glavaš njoj i
drugooptuženom Ivici Krnjaku naredio osnivanje tzv. Samostalne uskočke satnije koja je srpske civile nezakonito lišavala slobode, mučila i ubijala.

Kazala je da je do rujna 1991. bila tajnica osječkog HDZ-a i brinula se za izbjeglice te je potom raspoređena u operativnu zonu Osijek smještenu u zgradi županije.

'Tamo sam kuhala kavu, prala posuđe i radila administrativne poslove', kazala je Getoš Magdić. 

Sud je odbio zahtjev Krnjakove obrane za puštanje iz pritvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene