Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dogovoru s Norvežanima

Ministrica ima plan kako do novca za obnovu škole opasne po učenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, otkrila je kako država pokušava doći do sredstava za obnovu Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru.

Priča Dnevnika Nove TV o katastrofalnom stanju Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru izazvala je mnoštvo reakcija.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva"

Škola je potencijalno opasna za učenike, no nitko od nadležnih nema novca za obnovu. Obnova se trenutačno ne može financirati ni iz europskih fondova, no ministrica Gabrijela Žalac otkrila nam je da postoji moguće rješenje.

"Znam o kojoj školi u Vukovaru govorite. Što se tiče norveškog mehanizma, koji je drugi izvor financiranja, radimo na tome da sve što u ovom trenutku ne možemo financirati iz EU fondova, a to su, između ostalog, i škole, u smislu izgradnje, pokušamo dogovoriti s Norvežanima, našim donatorima da kroz norveški financijski mehanizam škole budu prihvatljive za financiranje dok ne budemo išli u izmjene operativnih programa", rekla je Žalac. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene