Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Friščić-Adlešić: Slažemo se s Mesićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici koalicije HSS-HSLS Josip Friščić i Đurđa Adlešić izjavili su da je današnja odluka predsjednika Mesića da mandat za sastavljanje Vlade dobije predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na tragu onoga što su oni govorili kako mandat treba dati relativnom pobjedniku izbora u Hrvatskoj.

Friščić i Adlešić čestitali su Sanaderu na dobivenom mandatu za sastavljanje Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo uvjeravali Mesića da mandat treba dati Sanaderu' Slika nije dostupna Sanader, Friščić i Adlešić razgovarali o koaliciji

"Priželjkujemo stabilnu Vladu, jer su pred Hrvatskom značajne reforme zbog ulaska u EU", istaknula je Adlešić dodajući kako je predsjednik Mesić mandat Ivi Sanaderu trebao dati i ranije.

To što je Mesić mandat Sanaderu dao danas ništa bitno ne mijenja, budući da pregovarački timovi koalicije HSS-HSLS i HDZ-a već usuglašavaju programe, izjavila je.

Friščić je istaknuo da sada nakon što je Sanader dobio mandat mogu početi pravi pregovori čelnika HDZ-a i koalicije HSS-HSLS.

Kako su istaknuli, sa Sanaderom će pregovarati o svim otvorenim pitanjima o kojima pregovarački timovi još nisu postigli konsenzus, a to se poglavito odnosi na ZERP, NATO i radno zakonodavstvo, te objavljivanje registra hrvatskih branitelja.

Adlešić je rekla da ih je večeras nazvao Sanader i da su dogovorili da će se u ponedjeljak vidjeti, ali da još nisu odredili vrijeme sastanka.

Najavila da će se u ponedjeljak održati i sjednica Središnjeg vijeća HSLS-a na kojoj će stranka donijeti odluku o sklapanju koalicijskog sporazuma s HDZ-om.

Friščić je najavio da će u utorak pregovarački timovi koalicije
HSS-HSLS i HDZ izvjestiti novinare o rezultatima pregovora, odnosno o usaglašenim programima.

Rekao je i da će se nakon toga sastati Glavni odbor HSS-a koji mora dati 'zeleno svjetlo' za sklapanje koalicijskog sporazuma s HDZ-om. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene