Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKO SE NE PROMIJENI ZAKON

Franković: "Dubrovnikom bi mogla voziti samo taksi-vozila na električni pogon"

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika (Foto: Dnevnik.hr)
Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika (Foto: Dnevnik.hr) Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će, ako se ne promijeni Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, Grad Dubrovnik u studenome donijeti odluku po kojoj će taksi službu moći obavljati samo električni automobili.

Mato Franković istaknuo je da grad Dubrovnik više ne može podnijeti stanje kakvo je trenutačno s velikim brojem taksija niti će ga podnositi.

Pročitajte i ovo Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera? Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje

"Ili će se promijeniti zakon i uvesti ograničenja, ili ćemo od studenoga donijeti tu odluku. To su naše ovlasti. Jedno od toga dvoje će biti. Ako bi zakon ograničio broj taksi-vozila u područjima pod zaštitom UNESCO-a, gradska uprava odredila bi jasne kriterije. Ako do toga ne dođe i ostane na snazi liberalizacija autotaksi tržišta, uvest ćemo zonu ograničenog prometnog režima u koju će moći ući jedino taksi-vozila na električni pogon", rekao je dubrovački gradonačelnik.

Dodao je kako ima naznaka da će se promijeniti zakon, a Dubrovnik svakako ima rješenje.

Lokalni mediji procjenjuju da je na dubrovačkim ulicama u ljetnim mjesecima više od tri tisuće vozila koja se bave taksi-uslugama. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene