Dubrovačka žičara ne radi, ali brojni turisti nisu odustali od odlaska na brdo Srđ, koje pruža najljepši pogled na grad. Međutim, posljednjih se dana ondje dogodio prometni kolaps jer je jedina cesta koja vodi do Srđa u lošem stanju. Kada smo gradske vlasti pitali zašto ne obnove cestu, dobili smo odgovor koji ostavlja bez teksta. Naime, cesta je izbrisana iz prostornog plana.

Galerija Gužva na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) Žičara do Srđa (Foto: Dnevnik.hr) +0 Pogled sa Srđa (Foto: Dnevnik.hr)

Dubrovačka žičara, koja je zatvorena zbog neplaćanja koncesije, na dan je prevozila oko 3000 putnika. Dok se grad i tvrtka u čijem je vlasništvu žičara dogovaraju oko ugovora i plaćanja duga, većina turista na brdo Srđ ide taksijem.

Vezani članci Mačka Anastazija - 3 Rasplet priče o maci Anastaziji koja je postala dubrovački simbol: "Imat će najbolju moguću zdravstvenu skrb i deluxe uvjete" Srđ - Nova arbitraža protiv Hrvatske - 3 Zbog Srđa opet arbitražni postupak protiv Hrvatske: "Cijeli ovaj projekt temelji se na korupciji"

Iako Srđ pruža najljepši pogled na Dubrovnik, problem nastaje zbog količine vozila koja se kreću cestom koja je široka tek nešto više od dva metra. Gradske smo vlasti zbog toga pitali zašto je jedina cesta koja vozi na Srđ u takvom stanju.

"Zatečeno stanje prije dvije godine je prostorno planski problem. Te ceste do Srđa u prostornim planovima Grada Dubrovnika nema. Ona u naravi jest cesta, ali je izbrisana kao takva i njezina trasa izmještena je u potpuno drugom smjeru, koji je u budućnosti trebao opskrbljivati budući golfski resort", rekla je Orlanda Tokić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

Zbog toga, tvrde, ne mogu ni krenuti u širenje ceste i tražiti građevinske dozvole. S obzirom na to da je priča s golfskim projektom završila na arbitražnom sudu, na drugi će se put morati čekati. Srđ, simbol obrane grada, danas je, nažalost, zbog pogodovanja i loših političkih odluka postao simbol nemara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju