Obavijesti Video Pretražite Navigacija
simbol nemara

Zatvaranjem dubrovačke žičare nastao prometni kolaps, a odgovor gradskih vlasti ostavlja bez teksta

Žičara do Srđa (Foto: Dnevnik.hr)
Žičara do Srđa (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Žičara do Srđa (Foto: Dnevnik.hr) Žičara do Srđa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gužva na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) Gužva na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Pogled sa Srđa (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Dubrovačka žičara ne radi, ali brojni turisti nisu odustali od odlaska na brdo Srđ, koje pruža najljepši pogled na grad. Međutim, posljednjih se dana ondje dogodio prometni kolaps jer je jedina cesta koja vodi do Srđa u lošem stanju. Kada smo gradske vlasti pitali zašto ne obnove cestu, dobili smo odgovor koji ostavlja bez teksta. Naime, cesta je izbrisana iz prostornog plana.

Dubrovačka žičara, koja je zatvorena zbog neplaćanja koncesije, na dan je prevozila oko 3000 putnika. Dok se grad i tvrtka u čijem je vlasništvu žičara dogovaraju oko ugovora i plaćanja duga, većina turista na brdo Srđ ide taksijem.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Iako Srđ pruža najljepši pogled na Dubrovnik, problem nastaje zbog količine vozila koja se kreću cestom koja je široka tek nešto više od dva metra. Gradske smo vlasti zbog toga pitali zašto je jedina cesta koja vozi na Srđ u takvom stanju.

"Zatečeno stanje prije dvije godine je prostorno planski problem. Te ceste do Srđa u prostornim planovima Grada Dubrovnika nema. Ona u naravi jest cesta, ali je izbrisana kao takva i njezina trasa izmještena je u potpuno drugom smjeru, koji je u budućnosti trebao opskrbljivati budući golfski resort", rekla je Orlanda Tokić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

Zbog toga, tvrde, ne mogu ni krenuti u širenje ceste i tražiti građevinske dozvole. S obzirom na to da je priča s golfskim projektom završila na arbitražnom sudu, na drugi će se put morati čekati. Srđ, simbol obrane grada, danas je, nažalost, zbog pogodovanja i loših političkih odluka postao simbol nemara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene