Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epilog kornatske tragedije

Frani Lučiću nepravomoćno 2,4 milijuna kuna odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odštetu Frani Lučiću moraju platiti Općina Tisno i tišnjansko Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Na Općinskome sudu u Šibeniku donesena je nepravomoćna presuda kojom je jedinom preživjelom vatrogascu iz kornatske tragedije Frani Lučiću dosuđena odšteta od 2,4 milijuna kuna te zatezne kamate.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Frane Lučić (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Konačan dogovor na pomolu Dnevnik Nove TV doznaje: Napokon postignuta nagodba države s Franom Lučićem

Odštetu Frani Lučiću moraju platiti Općina Tisno i tišnjansko Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Lučić je taj postupak pokrenuo prije tri godine jer je odbijao tužiti Općinu Tisno i DVD tvrdeći da je za njegovo stradavanje na Kornatu odgovorna država.

Tisno se sjeća svojih poginulih vatrogasaca

U kornatskoj tragediji koja se dogodila 30. kolovoza 2007. poginulo je 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a preživio je samo Frane Lučić. Do danas nije utvrđen pravi uzrok najveće mirnodopske tragedije u Hrvatskoj.

Svi bez komentara

Ekipa Nove TV kratko je razgovarala s Franinom majkom koja je rekla kako nije upoznata sa sadržajem presude o odšteti. U općini nisu htjeli ništa komentirati dok zaista ne prime i ne vide tu presudu. Rječitiji nisu bili ni vatrogasci.

Ljudi u mjestu se pitaju hoće li biti novaca za tu odštetu, iako svi zaista izražavaju i podršku i suosjećanje s Franom Lučićem.

'Istina se ne zna, hoće li se ikada doznati, danas nije važno!'

'Rijetki su koji bi imali toliko snage, toliko entuzijazma da se bore za život. E sad se postavlja pitanje koliki je to teret za općinski proračun i da li je to trebala država se eksponirati da nadoknadi štetu', rekao nam je Drago Henjak iz Tisnog.

'Dečko je super, super, meni ga je žao kao da je moj sin, a kako je njegovoj materi tek i ocu. Oni koji su još u zemlji jadni i kojih nema, kako je tek njihovim roditeljima tek. Ovi vide bar živoga i nikakvog, takoreć bolesnoga i jadnoga i sve. A oni koji nemaju nikoga, teško im je i nikad to neće zaboravit', kaže Anka Čorkalo.

'Život je od čovjeka najdragocjeniji i nema novca koji to može nadoknaditi', rekao nam je Ivica Čorkalo.(Hina/S.F./Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene