Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povorka sjećanja

Tisno se sjeća svojih poginulih vatrogasaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest je godina prošlo od tragične pogibije 12-orice vatrogasaca na kornatskom otočju. Uoči sutrašnjeg središnjeg obilježavanja, mještani Tisnog prisjetili su se poginulih sumještana u mimohodu sjećanja.

Emotivno je večeras blio u Tisnom. Povorka sjećanja u 18 sati krenula je ispred vatrogasnog doma. Okupljene obitelji poginulih, prijatelji, rodbina, kao i brojne vatrogasne postrojbe sa šibenskog područja, položili su vijence i svijeće na grobove poginulih vatrogasaca, kao i pred središnjim križem.

Pročitajte i ovo Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni" Slika nije dostupna Kornatska tragedija U 15:25 oglasit će se sirene na punu minutu: Prije 14 godina izgubljeno je 12 života, do danas nema odgovora na brojna pitanja

Poruka je samo jedna - da se ne zaboravi i više nikad ne ponovi. Šest godina nakon najveće tragedije poslije Domovinskog rata, obitelji tuguju, ali nažalost još uvijek traže pravu istinu.

"Ništa se nije promijenilo. Jako je teško. Evo da vam iskreno rečem, srce mi lupa 100 na sat", rekla je majka i supruga poginulih vatrogasaca Ajka Crvelin.

"To je poseban dan kojeg se vi sjetite da jednostavno je otišao od kuće bez pozdrava i nije se više vratija. Kad god zapuše jugo, sjetim se juga i toga 30-og u bilo kojem mjesecu'', rekla je majka poginulog vatrogasca Jasna Lučić.

>>''Ivica Crvelin me pitao: 'Šefe, zar sin i ja trebamo skupa stradati u helikopteru?''

Kornetska tragedija zauvijek je obilježila cijelo Tisno. Iako se suđenje na zadarskom sudu približava kraju, obitelji nisu zadovoljne.

"Još nam je jedina šansa da odemo u Strasbourg, jer smatramo da nismo zadovoljni sa sudskim procesom", dodala je Jasna Lučić.

Iako se uzroci još uvijek traže, posljedice su gorke - 6 dugih godina bez najmilijih. Obitelji i prijatelji poginulih rano ujutro će se uputiti na Kornate gdje će biti služena misa za poginule. Nakon toga uputit će se prema brdu gdje se dogodila tragedija, a svoja sjećanja, kao i proteklih godina, podjelit će na mjestu gdje se nalazi 12 velikih križeva od suhozida.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene