Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna obljetnica

'Istina se ne zna, hoće li se ikada doznati, danas nije važno!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vodicama je svečanim mimohodom završena trodnevna obljetnica najveće poslijeratne tragedije u Hrvatskoj, stradavanje dvanaestorice vatrogasaca na Kornatu.

Na komemoraciji u Vodicama nikad više ljudi. Nekoliko tisuća ih je sudjelovalo u povorci sjećanja koja je trajala sat vremena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Vječna slava i hvala!'' VIDEO Sirene za heroje: Vatrogasci odali počast poginulim kolegama iz kornatske tragedije Slika nije dostupna Kornatska tragedija U 15:25 oglasit će se sirene na punu minutu: Prije 14 godina izgubljeno je 12 života, do danas nema odgovora na brojna pitanja

Diljem Vodica sve je stalo, stišala se glazba, zaustavio promet. Povorka je završila na središnjem trgu u Vodicama gdje su vatrogasci napravili spomenik, golubicu mira te postavili 12 fotografija stradalih vatrogasaca u nezapamćenoj tragediji. Položili vijence, zapalili svijeće te se uputili prema središnjem groblju.

FOTO Sedam godina je prošlo od velike kornatske tragedije

Političari su i danas zaobišli Vodice. Nakon što ih nije bilo na komemoraciji u Tisnom i Kornatima, nitko iz državnog vrha nije došao niti u Vodice.

Da solidarnost među vatrogascima ne poznaje granice dokazali su i oni koji su došli odati počast svojim kolegama, ne samo iz Hrvatske već i Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i još nekoliko europskih zemalja.

'Kod vatrogasaca nema granica, to smo i mi pokazali ovom gestom što smo prošli 750 kilometara da bi odali počast ovim hrabrim momcima', rekao je Đorđe Trajković iz Bačke Topole iz Srbije.

Prošlo je 7 godina od tragedije: 'Mi istinu nikako da saznamo. A voljeli bi'

'Dolazimo već drugi put iz Tuzle i pokušat ćemo da ovo postane tradicionalno i da prenesemo ovo na mlađe vatrogasce i da se ovo nikad ne zaboravi. Ovdje se desilo nešto što ne bih nikom poželio, našoj braći po poslu, kažu jednom vatrogasac - uvijek vatrogasac', rekao je Jasmin Jahić iz Tuzle.

Svečanom povorkom u Vodicama završila je 7. godišnjica najveće posljeratne tragedije u Hrvatskoj.

'Istina se ne zna, hoće li se ikada doznati, za danas nama nije važno ništa nego samo odati počast našim prijateljima', rekao je Marinko Mićin, tajnik DVD-a Vodice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene