Ako pitate Adenu, šampanjac odgovara uz svaku hranu, pa tako i uz hamburger.
Pročitajte i ovo
stigla odbijenica
Povratnica iz Irske dobila odbijenicu kojoj se nije nadala: "Rođeni smo ovdje, ali nemamo to pravo"
Tragedija u Rimu
Djevojčica (9) s obitelji ručala u restoranu, ubrzo je preminula
S tom idejom ova je Amerikanka došla u Hrvatsku i otvorila restoran na Hvaru, a nakon što je shvatila da više uživa u gradskom životu nego u otočnom, svoju viziju objedovanja odlučila je pokazati i Zagrebu.
Uz to što se ne boji eksperimentirati s drugačijim gastro kombinacijama, ova Amerikanka koja je živjela i u jugoistočnoj Aziji obožava hranu zato što ona povezuje ljude. Na pitanje koja joj je hrvatska delicija najdraža bez suzdržavanja odgovara da je to sarma.
"Najdraža mi je sarma, nisam znala da je to hrvatsko jelo. Mama je to često pripremala, zvali smo je punjeni kupus. Volim i ćevape, naravno", kaže Adena
Ovome je Francuskinja Nadege dodala lignje sa žara koje je prvi put kušala u Hrvatskoj te sir i vrhnje. Razlog njenog ostanka u Hrvatskoj je ljubav. Supruga Alena je upoznala u Lijepoj našoj i sada već 12 godina živi u Zagrebu.
"Meni je ovdje jako lijepo, osjećam sigurnost, ljudi su otvoreni", kaže Nadege Tihava.
Nadege je kao ugostiteljici po struci bilo logično ovdje otvoriti restoran. Sama je uredila interijer te svakodnevno sudjeluje u pripremi jela. Jedino što joj je na početku predstavljalo problem bila je silna papirologija potrebna za pokretanje vlastitog posla.
"Samo treba strpljena, uspjela sam“, poručuje Nadege.
O Hrvatskoj prije dolaska nisu mnogo znale. Adena još u nečemu, odnosno nekomu vidi čar.
"Ovdje su dečki jako slatki pa tako i ja imam dečka ovdje, to je divno", kaže Adena.
S padežima se teško snalaze, ali i bez njih ove dame dobro razumijemo.