Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj karnevala

VIDEO: Torcida spalila 'Keruma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na završetku sedmodnevna Spli'skog krnjevala večeras su u odvojenim događanjima spaljena dvojica krnja - drveni lik 'Podravkina pivca' i maskota s likom splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Najprije je na Gatu ispred Lučke kapetanije na karnevalskoj ceremoniji, koju je priredila gradska uprava i kojoj je nazočio gradonačelnik Željko Kerum, spaljen drveni lik 'Podravkina pivca', kojeg je sud od maškara proglasio krnjom i osudio ga na spaljivanje. 'Krnje se od lipog čovika pretvorio u 'Podravkina pivca' i skrio se u tunel gdje je izija 26.000 tona žita i tija nas sve privarit', obrazložio je na rivi sudac od maškara uoči spaljivanja krnje. Sudac je u satiričnom tonu objasnio kako je krnje, 'Podravkin pivac', kriv što je 'vegetu pomiješao s naftom', a najveća krnjina grješka je, naglasio je taj sudac, što je 'unatoč vojsci i policiji pustio da u Hrvatsku uđe kriza, a povećao je i PDV'.

Pročitajte i ovo Prilikom spaljivanja granja poginula 89-godišnjakinja Obdukcija u tijeku Strašna tragedija kod Čazme: 89-godišnjakinja palila granje, pa se zapalila i poginula Gordan Grlić Radman karnevalski običaji Grlić Radman odgovorio Vučiću: "I mene su spaljivali"

'Koji K.'

Kad je krnje, 'Podravkin pivac', spaljen, klub Hajdukovih navijača 'Torcida' i Udruga Spli'ski krnjeval proglasili su za krnju maskotu gradonačelnika Željka Keruma te u lučici Matejuški organizirali spaljivanje tri metra visoke maskote s Kerumovim likom. 'Torcida' i udruga Spli'ski krnjeval nisu se složili da jednotjedna karnevalska zbivanja u Splitu organizira gradska uprava te su večerašnji završetak karnevala, kako su objasnili njihovi predstavnici, organizirali bez cenzure i pod motom 'Koji K'. Predstavnici 'Torcide' i Spli'skog krnjevala su prije spaljivanja više od sat vremana nosili maskotu s Kerumovim likom od bivšega Hajdukova igrališta, Starog placa, kroz Marmontovu ulicu i duž cijele rive do Matejuške.

Za to vrijeme na razglasu je puštana presuda, kako je rečeno, neovisne i slobodne karnevalske republike koja je za krnju, kojeg treba spaliti, odabrala gradonačelnika Keruma. Pri spaljivanju krnje - Keruma na Matejušci organizatori su klicali izrugujući Keruma da ima veliku glavu te pozivali predsjednika Hajduka Joška Svagušu, koji je na tu dužnost imenovan na Kerumov prijedlog, da podnese ostavku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene