Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stravičan zločin zlostavljanja zabilježen je u Vinkovcima te je zgrozio čitav grad.


Nepoznati počinitelj/i psa su vezali metalnom žicom i zapalili ga, a nesretnu životinju, prestrašenu i teško opečenu, pronašli su građani Vinkovaca i odmah kontaktirali nadležne vlasti i udrugu Prijatelja Životinja dr. Ivan Rostaš. 'U zadnjih godinu dana saznali smo za par rigoroznih slučajeva, no ne mogu tvrditi da se radi o porastu takvih slučajeva u Vinkovcima', rekla nam je u telefonskom razgovoru predsjednica udruge Danica Dečev.

Vezani članci Psi i vlasnici Nitko im ne može odoljeti: Nisu htjeli ljubimce, a onda su im psi rastopili srce Ptice (Foto: brightside.me) Ptice će vam se uvući u noćne more kad vidite što skrivaju njihovi jezivi kljunovi

'Pas je pronađen jučer u centru Vinkovaca. Nije u životnoj opasnosti i preživjet će. Trenutno ne znamo ništa drugo, ne znamo tko je učinio ovakvo što tom psu', dodala je Dečev. istaknula je kako će Prijatelji životinja inzistirati kod policije i nadležnih organa da se pronađu krivci za ovo zvjerstvo. Priznaje kako nije htjela isprva povjerovati da bi takvo što ljudi napravili psu. 'Pomislila sam, možda je pas bio vezan pa je pobjegao od požara negdje, u nekoj hali, no kad sam nazvala vatrogasce i saznala da nikakav požar nije zabilježen u to vrijeme, istina je postala prebolna', rekla je šokirana Dečev.

Pas star tek 7-10 mjeseci

Istaknula je i kako joj je žena, koja je psa pronašla, rekla i da je pas smrdio na razrjeđivač, no ona nam to nije mogla potvrditi. Kaže kako su psu na rane stavljali riblje ulje pa je vjerojatno to razlog da se ne osjeti miris razrjeđivača. Zanimalo nas je o kakvoj se pasmini radi, no Dečev je rekla kako nije sigurna, ali da je očito da se radi o mješancu, i to još vrlo mladom. 'Pas možda ima 7-10 mjeseci starosti, tako da se sigurno ne radi o odraslom psu', Zaključila je Dečev, koja je nesretnu životinju sama udomila.