Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUBVENCIJSKA PREVARA

FOTO Hrvoje Vojković ispitan u Uredu europskog tužitelja: Pušten da se brani sa slobode

Aktualno Galerija Privođenje Hrvoja Vojkovića - 6 Privođenje Hrvoja Vojkovića - 6 Foto: Ranko Suvar / CROPIX Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 6 Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 6 Foto: Ranko Suvar/Cropix Privođenje Hrvoja Vojkovića - 5 Privođenje Hrvoja Vojkovića - 5 Foto: Ranko Suvar / CROPIX Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 2 Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 2 Foto: Ranko Suvar/Cropix +8 Privođenje Hrvoja Vojkovića - 2 Galerija 1/13 >>
Vojković i njegov suosumnjičenik su nakon pretraga i prikupljanja drugih dokaza dovedeni na ispitivanje u zagrebački ured EPPO-a, nakon čega će europsko tužiteljstvo odlučiti o pokretanju istrage.

Bivši političar Hrvoje Vojković doveden je u četvrtak navečer na ispitanje u zagrebački Ured europskog javnog tužitelja, gdje se očitovao o optužbama koje mu se stavljaju na teret

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu u četvrtak je izvijestio da provodi hitne dokazne radnje u suradnji sa istarskom policijom protiv dviju osoba, uhićenih zbog subvencijske prijevare u poljoprivredi i krivotvorenja isprava, među kojima je i bivši političar Hrvoje Vojković.

Vojković, bivši HSLS-ov ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja, uhićen jer je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio, a navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.

Pročitajte i ovo Stražar čuva ulaz u sudnicu u kojoj se vodi suđenje osuđenima Adventski sajam 2018. Napokon počinje suđenje: Četvorica potencijalnih pomagača strasburškom napadaču optuženi za terorizam

Vojković je nakon ispitivanja pušten na slobodu, potvrdila je to i njegova odvjetnica Željka Pokupec, koja je kazala kako nije ni zatražen istražni zatvor.

Pokupec je rekla kako o sadržaju obrane ne može govoriti jer se nalaze u fazi istrage koja nije javna. 

Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 4 Privođenje Hrvoja Vojkovića - 2 Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ne otkrivajući identitete EPPO je priopćio kako sumnja da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima EU, a EPPO je nadležan za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

"EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti", navode u priopćenju.

Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 4 Privođenje Hrvoja Vojkovića - 3 Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Vojković i njegov suosumnjičenik su nakon pretraga i prikupljanja drugih dokaza dovedeni na ispitivane u zagrebački ured EPPO-a, nakon čega će europsko tužiteljstvo odlučiti o pokretanju istrage. Zatraži li za osumnjičene istražni zatvor o tome će odlučivati suda istrage Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Vojkovićevo imanje - 14 NIKAD POSAĐENI FOTO Pogledajte kako izgleda imanje Hrvoja Vojkovića i parcela na kojoj su trebali biti tulipani

Bivši političar i član HSLS-a s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja smijenjen je nakon što su mediji 2010. počeli pisati o navodno bespravnoj gradnji vikendice s bazenom. Godinu kasnije optužen je za bespravnu gradnju vikendice unutar zaštićenog područja Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene