Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv bivšeg čelnika Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića (41) podnesen je optužni prijedlog zbog bespravne gradnje vikendice unutar zaštićenog područja Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.


Općinsko državno odvjetništvo u Jastrebarskom Vojkovića tereti da je od sredine 2008. do veljače 2010. na Poljanici Okićkoj u zaštićenom području Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje uklonio stare drvene objekte i na njihovu mjestu, suprotno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji te Zakonu o zaštiti prirode, izgradio dvije zidane stambene građevine i pomoćnu zidanu građevinu.

Vezani članci Vruja: Bespravna gradnja - 5 Kaznena prijava i novčana kazna poduzetniku koji je bespravno gradio u uvali Vruja Ministarstvo pravosuđa i uprave gradi novi kat Općinskog suda u Splitu, a nema dozvolu - 1 Toga ima samo u Hrvatskoj: Ministarstvo pravosuđa i uprave gradi novi kat Općinskog suda u Splitu, a nema dozvolu

To je, kaže se u priopćenju državnog odvjetništva, učinio a da prije toga nije dobio pravomoćno i konačno rješenje o uvjetima gradnje te dopuštenje za gradnju u zaštićenom području. U priopćenju se dodaje da je mjesto na kojem je Vojković izgradio objekte pod preventivnom zaštitom unutar zone stroge zaštite kulturnog krajolika Žumberak-Samoborsko gorje-Plešivičko gorje.Vojkovića se tereti za kazneno djelo protiv okoliša protupravnom gradnjom za koje je kaznenim zakonom propisana zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

O navodno bespravnoj gradnji vikendice s bazenom mediji su počeli pisati početkom veljače prošle godine, a dvadesetak dana poslije nadzorni odbor Croatia osiguranja smijenio je na prijedlog vlade Vojkovića s mjesta predsjednika uprave te osiguravajuće državne tvrtke na čelu koje je bio nepunih šest godina. Vojković je tada izjavio da mu 'za adaptaciju i sanaciju već postojećih objekata' upisanih u katastar i zemljišne knjige nisu potrebne dozvole. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju