Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Bespravna gradnja vikendice

Kaznena prijava protiv Hrvoja Vojkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg čelnika Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića (41) podnesen je optužni prijedlog zbog bespravne gradnje vikendice unutar zaštićenog područja Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Općinsko državno odvjetništvo u Jastrebarskom Vojkovića tereti da je od sredine 2008. do veljače 2010. na Poljanici Okićkoj u zaštićenom području Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje uklonio stare drvene objekte i na njihovu mjestu, suprotno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji te Zakonu o zaštiti prirode, izgradio dvije zidane stambene građevine i pomoćnu zidanu građevinu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 4 SUBVENCIJSKA PREVARA FOTO Hrvoje Vojković ispitan u Uredu europskog tužitelja: Pušten da se brani sa slobode Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

To je, kaže se u priopćenju državnog odvjetništva, učinio a da prije toga nije dobio pravomoćno i konačno rješenje o uvjetima gradnje te dopuštenje za gradnju u zaštićenom području. U priopćenju se dodaje da je mjesto na kojem je Vojković izgradio objekte pod preventivnom zaštitom unutar zone stroge zaštite kulturnog krajolika Žumberak-Samoborsko gorje-Plešivičko gorje.Vojkovića se tereti za kazneno djelo protiv okoliša protupravnom gradnjom za koje je kaznenim zakonom propisana zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

O navodno bespravnoj gradnji vikendice s bazenom mediji su počeli pisati početkom veljače prošle godine, a dvadesetak dana poslije nadzorni odbor Croatia osiguranja smijenio je na prijedlog vlade Vojkovića s mjesta predsjednika uprave te osiguravajuće državne tvrtke na čelu koje je bio nepunih šest godina. Vojković je tada izjavio da mu 'za adaptaciju i sanaciju već postojećih objekata' upisanih u katastar i zemljišne knjige nisu potrebne dozvole. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene