Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Htjela sam raskinuti ugovor'

FOTO Dejan Jović ugovor s ministarstvom produljio dok je Grabar Kitarović bila ministrica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako Kolinda Grabar Kitarović tvrdi drugačije, Dejan Jović potpisao je produljenje ugovora s Ministarstvom vanjskih poslova nakon što je ona preuzela funkciju ministrice, ako je suditi po dokumentu koji je poslan medijima.

U dokumentu koji je dostavljen medijima vidi se da je Dejan Jović u razdoblju od 1. kolovoza 2005. do 31. srpnja 2006. obavljao funkciju posebnog savjetnika ministra, a Kolinda Grabar Kitarović ministricom je postala u veljači 2005. godine.

Pročitajte i ovo Saša Kopljar TRAJNO UREĐENO Hrvatska i Italija potpisale važan ugovor o razgraničenju u Jadranskom moru: Pogledajte što to znači Informer: Plaće - 3 EKONOMSKI POJMOVNIK Znate li koja je razlika između neto i bruto plaće, ali i od čega se plaća sve sastoji?

U dostavljenom ugovoru piše kako je Jović 'obavljao pripremu analiza i prijedloga o pojedinim pitanjima iz područja vanjske politike'.

U subotu je Grabar Kitarović napomenula kako je ugovor s Jovićem naslijedila te da ga je željela raskinuti. 'Što se tiče detalja, iskreno ne sjećam se. Samo znam da sam taj ugovor htjela raskinuti', odgovorila je upitana je li raskid ugovora tražila ona ili je do toga došlo na Jovićev zahtjev.

'Skandalozno je da predsjednik Josipović sada zahvaljuje Joviću na njegovim uslugama'

Jović je, rekla je Grabar Kitarović, i ranije svoje stavove javno izražavao. 'Podržavao je i bio apologet Milloševićeve politike. Čak je negirao i genocid u Srebrenici. Netko tko je glavni savjetnik i analitičar mora se s predsjednikom konzultirati o svemu pa mišljenja koje je iznosio ne mogu biti nepoznata predsjedniku Josipoviću', rekla je Grabar Kitarović.

Predsjednik Josipović, podsjetimo, razriješio je Jovića, ocjenjujući štetnom i pogrešnom njegovu tvrdnju da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski.

'Skandalozno je da predsjednik Josipović sada zahvaljuje Joviću na njegovim uslugama, ne zbog njegovih stavova koji idu direktno protiv temelja ove države već zbog svoje vlastite kampanje. Kad je shvatio da mu to može odnijeti glasove u kampanji onda je donio tu odluku', ocijenila je Grabar Kitarović.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene