Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon zabrane parkiranja

FOTO: Biciklisti uzvraćaju udarac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački su biciklisti, nakon što su im gradski redari zaprijetili globama nastave li svoje dvokotačne ljubimce vezati za stabla, pronašli novu lokaciju za improvizirani parking.

Nakon što su iz zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje nedavno neugodno iznenadili nekolicinu biciklista ostavivši im obavijesti o kažnjivosti vezivanja bicikala za drveće na Cvjetnom trgu, Sindikat biciklista uzvratio je udarac.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Bicikliraj za epilepsiju ŠANSA ZA BOLJI SVIJET Kotač promjena: ''Ako želimo zaista biti spremni i otporni na sve događaje u budućnosti, bicikl nema alternative''

Kad su već stabla zabranjena, za novo improvizirano parkiralište odabrali su rešetkastu ogradu obližnje pravoslavne crkve, gdje je jedan bicikl čak zavezan naopačke i to iznad drugog bicikla.

>> Zagreb: Kazna za vezanje bicikla za drvo od 700 do 1.500 kn

Obavijest o tome osvanula je na Facebook profilu biciklističkog sindikata uz poruku: "Kao što ste vjerojatno čuli, ljudi su dobili opomene da ne vežu bicikle za drveće na Cvjetnom trgu. Rečeno, učinjeno". Komentari ispod fotografije bili su uglavnom pozitivni, ali pojavilo se i nekoliko primjedbi da je riječ o krajnjoj nekulturi.

Inače, za vezivanje bicikla za drvo propisana je kazna od 700 do 1.500 kuna. Je li ista kazna primjenjiva i u slučaju crkvene ograde, zasad nije poznato.

Na pitanje gdje bi građani trebali vezati svoje bicikle ako za to nema predviđenih mjesta, iz Gradskog su ureda nedavno preporučili uređene parkinge na obodima pješačkih zona. Također su spomenuli da pregovaraju s udrugama i MUP-om da se biciklistima dopusti vožnja po pješačkim zonama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene