Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdana upozorenja

Zagreb: Kazna za vezanje bicikla za drvo od 700 do 1.500 kn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski ured za prostorno uređenje grada Zagreba izrazito je maštovito u osmišljavanju načina za punjenje gradske blagajne.

Građanska inicijativa je na svojem Facebook profilu objavila upozorenje koje je Gradski ured izdao nepoznatom vlasniku bicikla, koji je svoje prevozno sredstvo zaključao za drvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ Ilustracija Može biti opasno Sve mlađa djeca koriste kozmetiku protiv starenja: Dermatolozi upozoravaju roditelje

Upozorenje prenosimo u cjelosti

Upozoravamo vas kao vlasnika bicikla da ste vežući isti za drvo na Trgu Petra Preradovića, u Zagrebui, počinili prekršaj iz članka 92. stavak 1. točka 8. Odluke o komunalnom redu (Službeni glasnik grada zagreba), za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 700,00 do 1.500,00 kuna, za fizičku osobu koja počini prekršaj.

Molimo da bicikl vežete na za to određeno mjesto jer će u protivnom bicikl biti premješten putem treće osobe, o Vašem trošku, te će se pokrenuti prekršajni postupak. 

Komunalno poglavarstvo 

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje poručuju kako se prema Odredbama o komunalnom redu iz 2008. godine zabranjuje vezati bicikle, motore, prikolice i sl. za drveće, grmlje ili parkovnu odredbu te kako je za ovo kazneno djelo predviđena kazna od 700 do 1000 kuna.

Na pitanje gdje bi građani trebali vezati svoje bicikle ako za to nema predviđenih mjesta, iz Grada poručuju kako su na obodima pješačkih zona, u Gajevoj, Preradovićevoj, Petrinjskoj i Cesarčevoj (u rekonstrukciji) predviđena parkirališta za parkiranje bicikla.

Iz Grada dodaju kako su u tijeku pregovori s gradskim četvrtima, biciklističkim udrugama i MUP-om o dozvoli za kretanje biciklista po pješačkim zonama u Zagrebu.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene