Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Fond branitelja raspolaže imovinom od 3,4 milijarde kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fond hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji trenutno raspolaže s 3,4 milijarde kuna, a krajem prošle godine raspolagao je imovinom nešto manjom od tri milijarde kuna, izvijestila je ministrica branitelja i predsjednica Upravnog odbora Fonda Jadranka Kosor podnoseći u Hrvatskom saboru poslovno izvješće o radu Fonda u 2006.

Najveći udio u imovini, više od 95 posto, čine dionice Ine i HT-a koje su prenesene na račun Fonda, 4,4 posto portfelja čine državne i korporativne dionice, a 0,2 posto sredstva na transakcijskom računu Fonda na depozitnoj banci.

Pročitajte i ovo Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine!

Podatak da je imovina Fonda u odnosu na kraj 2005. porasla za 40 posto Kosor je ocijenila činjenicom da je Fond dobro i uspješno gospodario imovinom branitelja.

U skladu s odlukom da se trećina dobiti Fonda (oko 42 milijuna kuna) raspodijeli za poboljšanje statusa branitelja, 40 posto tog iznosa dobio je Fond za stipendiranje branitelja i njihove djece, a 60 posto Zaklada hrvatskih branitelja.

Lani su dodijeljene i prve stipendije, njih 2872, vrijednosti od 16 milijuna kuna, dok Zaklada raspolaže s 25 milijuna kuna za potrebe socijalno ugroženih i teže bolesnih branitelja.

Neto dobit Fonda u 2006. iznosila je 920 milijuna kuna.
O poslovnom izvješću o radu Fonda raspravljaju saborski klubovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene