Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fond hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji trenutno raspolaže s 3,4 milijarde kuna, a krajem prošle godine raspolagao je imovinom nešto manjom od tri milijarde kuna, izvijestila je ministrica branitelja i predsjednica Upravnog odbora Fonda Jadranka Kosor podnoseći u Hrvatskom saboru poslovno izvješće o radu Fonda u 2006.


Najveći udio u imovini, više od 95 posto, čine dionice Ine i HT-a koje su prenesene na račun Fonda, 4,4 posto portfelja čine državne i korporativne dionice, a 0,2 posto sredstva na transakcijskom računu Fonda na depozitnoj banci.

Vezani članci Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu GSKG: "Nije istina da je Grad vlasnik zgrade na Trgu bana Jelačića" Slika nije dostupna U Fond branitelja uplaćena 1,96 milijarda kuna

Podatak da je imovina Fonda u odnosu na kraj 2005. porasla za 40 posto Kosor je ocijenila činjenicom da je Fond dobro i uspješno gospodario imovinom branitelja.

U skladu s odlukom da se trećina dobiti Fonda (oko 42 milijuna kuna) raspodijeli za poboljšanje statusa branitelja, 40 posto tog iznosa dobio je Fond za stipendiranje branitelja i njihove djece, a 60 posto Zaklada hrvatskih branitelja.

Lani su dodijeljene i prve stipendije, njih 2872, vrijednosti od 16 milijuna kuna, dok Zaklada raspolaže s 25 milijuna kuna za potrebe socijalno ugroženih i teže bolesnih branitelja.

Neto dobit Fonda u 2006. iznosila je 920 milijuna kuna.
O poslovnom izvješću o radu Fonda raspravljaju saborski klubovi.