Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za Fimi mediju

Thompson šokiran: 'Nikad mi nitko nije dao pola milijuna eura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, te HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija.

Na klupi za svjedoke pojavio se glazbenik Marko Perković Thompson, a Mate Miše Kovač je svoj nedolazak ispričao bolešću. Thompson je bio šokiran i iznenađen kad je čuo da je Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carinske uprave i rizničar HDZ-a, rekao kako mu je dao 515.000 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na suđenju Sanaderu 'Sastavio sam ugovor kojim je Thompson dobio pola milijuna eura da ne pjeva' Slika nije dostupna Suđenje za Fimi mediju VIDEO Mate Mišo Kovač: Jesi li zadovoljan, predsjedniče?; Sanader: Jesam

'Nitko mi nikad nije dao ni ponudio novac i zbog tih sam tvrdnji imao mnogo neugodnosti. Ne znam koji je Barišićev motiv, jer ga ne poznajem', rekao je Thompson na sudu.

Thompson: 'Porezni nesrazmjer od 1,3 milijuna kuna mi je utvrđen na neobičan način'

Thompson je dodao kako je jednom bio na carini, gdje je 'nosio CD, slike i karte za koncert na molbu fra Slavena Milanovića Lifre', te kako 'tamo nije dobio nikakav novac.'

Ispričao je kako je stan u Radničkoj kupio 2009.godine, a zemljište u Remetama 2007.godine. Tužiteljica ga je pitala je li mu Porezna utvrdila porezni nesrazmjer 2007., na što je Thompson rekao kako je nesrazmjer utvrđen ' na neobičan način, jer Porezna nije priznala kupovinu zemljišta u kojem su sudjelovali i moji prijatelji.' Porezni nesrazmjer je utvrđen na iznos od 1,3 milijuna kuna, što je i platio, a u tijeku je njegova tužba protiv takve odluke Porezne uprave. 

Mate Mišo Kovač se ispričao zbog bolesti, Jordan odbacio tvrdnje da je dobio pola milijuna kuna za ulazak u koaliciju s HDZ-om

Glazbenik Marko Perković Thompson završio je sa svjedočenjem, a Mate Mišo Kovač ispričao se bolešću, zbog nedolaska na suđenje u svojstvu svjedoka, te je sudu uputio svoju medicinsku dokumentaciju. Na klupi za svjedoke našao se bivši predsjednik HSU-a Vladimir Jordan, koji je odbacio tvrdnje kako je primio 500.000 kuna da bi njegova stranka ušla u koaliciju s HDZ-om, kako je svjedočio M. Barišić.

'Nikada nisam sam išao na pregovore kod Sanadera i nikada nisam tražio financijsku pomoć za svoju stranku HSU', rekao je Jordan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene