Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi Festival čokolade "Opatijska bajadera", u tijeku koje će posjetiteljima biti ponuđen velik izbor slastica te drugi "čokoladni" i zabavni programi, održat će se u Opatiji od 1. do 3. prosinca, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u opatijskoj gradskoj upravi.


Festival će biti otvoren 1. prosinca zabavnoglazbenim programom u Zlatnoj dvorani hotela "Imperijal" u kojoj će biti i prodajna izložba "Kraševih" proizvoda. Program se nastavlja isti dan događajima u opatijskim hotelima i drugim prostorima. Među ostalim, najavljeno je otvorenje triju izložaba - "Bajadera", "Od kakaovca do čokolade" i "Ambalaža kroz povijest" te prikazivanje filma "Chocolate".

Vezani članci Margareta Ferek Petrić 60. rođendan najvažnijeg festivala – MBZ ove godine u četiri bloka – očekuje nas bogat i raznovrstan program Kakaovac Čokoladu više nikad nećete gledati isto, pogledajte od čega se zapravo proizvodi

Drugi dan bit će održana revija i promidžbena prodaja prigodnih torta pripravljenih u "Liburnia Riviera Hotelima" te otvorena izložba radova učenika opatijske Ugostiteljske škole. Najavljene su kreativne dječje radionice, dramska i čakavska igraonica te natjecanje u crtanju.

Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci priredit će izložbu slatkih suvenira, učenici osnovnih i srednjih škola glazbeni program, a "Kraš" će prikazati proizvodni program za hotele i ugostiteljske objekte.

Festival će biti zatvoren prigodnim dječjim glazbenim programom u hotelu "Imperijal".

Tijekom Festivala u opatijskim će hotelima, kavanama, restaurantima i na prodajnim mjestima opatijskog "Radnika" biti priređeni "slatki čoko punktovi" na kojima će se nuditi čokoladne slastice po promotivnim cijenama.

Prvi Festival čokolade priredili su grad Opatija, opatijska
Turistička zajednica, Festival Opatija i "Kraš".