Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu priopćilo je da u utorak, 22. studenoga, istječe zakonski rok od 60 dana od podnošenja zahtjeva za upravnim nadzorom nad Odlukom o poništavanju izbora za Studentski zbor Filozofskog fakulteta i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Filozofskog fakulteta te provođenju novih izbora od 13. rujna.


Smatrajući neprimjerenim dosadašnje odgađanje donošenja odluke koja bi Filozofskom fakultetu omogućila izlazak iz krize upravljanja, dan prije isteka zakonskog roka za donošenje odluke, Fakultetsko vijeće je pozvalo ministra znanosti i obrazovanja Pavu Barišića da se hitno objavi nalaz upravnog nadzora nad odlukama Senata.

Vezani članci Ekonomski fakultet (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Što je Agencija za znanost pronašla na Ekonomskom fakultetu: Studentima naplaćuju molbe, diskriminira ih se, a nastavnika je premalo Vesna Vlahović-Štetić, dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Dekanica Filozofskog fakulteta: ''Užasnuti smo da pokraj naših studenata rade ljudi s krivotvorenim diplomama''

"Vjerujemo da je zahtijevani upravni nadzor nad navedenom odlukom proveden, s obzirom da je vaše Ministarstvo pokazalo kako raspolaže potrebnim administrativnim i stručnim kapacitetima za brzo djelovanje na primjeru provođenja upravnog nadzora po zahtjevu bivšeg dekana Vlatka Previšića iz srpnja ove godine u roku kraćem od sedam dana", priopćilo je Fakultetsko vijeće.

U priopćenju su također naveli da je ministar odgovoran za to da Ministarstvo znanosti i obrazovanja poštuje zakon, što je dovoljan razlog za donošenje odluke u roku predviđenom Zakonom o upravom postupku, čak i kada ne bi bio zainteresiran za izlazak Filozofskog fakulteta iz institucionalne krize u kojoj se našao zbog osporavane odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu. (Hina)