Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Faber smješta Glavašu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši načelnik osječke policije te sadašnji savjetnik ministra unutarnjih poslova, Vladimir Faber, navodno je, prije desetak dana, razgovarao s Ana-Marijom Getoš, sestrom optužene Gordane Getoš Magdić, optužene za ratni zločin u Osijeku.

Na dijelu audiosnimki s tajnog sastanka, do kojeg je došao jedan hrvatski tjednik, Faber traži od Ana-Marije da nagovori sestru da potvrdi tvrdnje Državnog odvjetništva o Glavaševoj umiješanosti u zločin, u zamjenu za brz izlazak iz zatvora. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavaš optužio Fabera da laže, Faber traži zaštitu suda Slika nije dostupna Getoš Magdić sposobna pratiti suđenje, Faber nastavio sa svjedočenjem

Odvjetnik Branimira Glavaša, Ante Madunić, vjeruje u autentičnost snimki, a od predsjednika Mesića je danas zatražio Faberovo razrješenje iz Komisije za pomilovanje. 

I posljednji optuženi za ratne zločine, Zdravko Dragić, posvjedočio je da je njegov iskaz iznuđen ucjenom. 

>> Sanader: Glavaš će biti na sjednici Sabora

>> 'Selotejp': Optuženi tvrdi da je policiji dao lažno priznanje

'Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije bilo obaviješteno i nije znalo za sastanak Vladimira Fabera i Ane-Marije Getoš. Državni odvjetnik može pregovarati s okrivljenikom do početka glavne rasprave, pa su dakle bespredmetne tvrdnje kako bi državno odvjetništvo ikoga poslalo pregovarati o položaju okrivljenice budući da takvo pregovaranje više nije moguće. Državno odvjetništvo ne može ispitivati profesionalnu odgovornost Vladimira Fabera. U odnosu na okolnosti pod kojima je došlo do sastanka i tvrdnji koje su iznesene u pogledu umiješanosti osoba iz državnog odvjetništva, u tijeku je provjera radi ocjene njihovih osnovanosti', stoji na internetskim stranicama Državnog odvjetništva. Bratić iz osječke policije tražio je od njega, navodno, po Faberovom nalogu, da lažnim svjedočenjem tereti Getoš Magdić i ostale, koje, kako tvrdi, nije poznavao. 

Državno odvjetništvo i glavni Državni odvjetnik Mladen Bajić nisu se oglasili o najnovijoj aferi u slučaju Glavaš. 

Hitnu istragu i izviješće još je sinoć zatražio i premijer Sanader.

'Faber je i ranije obilazio svjedoke'

Odvjetnik Branimira Glavaša, Ante Madunić, rekao je kako je predao predsjedniku Mesiću podnesak u kojem ga moli za hitno uklanjanje Vladimira Fabera iz Komisije za pomilovanje.

'Smatramo da ovakvo njegovo ponašanje ne ukazuje na valjano obavljanje tog posla. Nedopustivo je da se sa pozicijom u toj Komisiji ucjenjuju ljudi', rekao je Madunić.

'Ne iznenađuje nas ovakvo njegovo ponašanje jer je već ranije obilazio svjedoke', tvrdi Madunić, dodavši kako su sve ranije podnesene kaznene prijave protiv Fabera bile odbačene.

'Nadam se konačno da će hrvatska javnost vidjeti da je na djelu bila jedna velika montaža protiv Branimira Glavaša i da ćemo mi to lakše dokazati', rekao je Madunić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene