Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekvalifikacija jedno od rješenja

Evo s kojim zanimanjima nećete dugo biti na burzi rada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od jeseni će se povećati potražnja za vrtlarima, čistačicama, kozmetičarkama. Evo s kojim zanimanjima nećete čekati niti dana za Zavodu za zapošljavanje.

Emil je u vrtlarstvu četvrt stoljeća. Za ovaj težak posao ima samo riječi hvale, a za one koji razmišljaju o njegovu poslu poručuje: 'Oni bi trebali doći kod iskusnih vrtlara, pratiti što mi radimo i kako radimo i ako imaju volje, naučit će relativno brzo.', kaže Emil Fridrih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj vojske mladih 'Nema teorije da stariji čovjek pronađe posao' Slika nije dostupna Ima sezonskih poslova Evo koja su zanimanja u Hrvatskoj tražena

>> Na burzi gotovo 300.000 ljudi: Ima li kraja crnim statistikama?

Najtraženiji poslovi jesu u industriji ljepote. Wellness centri, unatoč krizi, uspješno posluju. Doškolovanjem se do posla u ovoj rastućoj industriji može dosta lako.

'Znamo da je wellness industrija u porastu ne samo kod nas, već i u svijetu, tako da svim onim mladim, ali inešto starijim ljudima, savjetujem da dođu u naš svijet zdravlja i ljepote', poručuje Tajana, djelatnica jednog wellness centra.

Trenutačno je u Hrvatskoj 297.551 nezaposlena osoba. Mnogi bi pristali raditi bilo što. No potražna za tradicionalnim zanimanjima, poput ekonomista ili pravnika, pada.

'U situaciji u kojoj se mi sad nalazimo, mnogi bi mogli razmisliti i o tome da se uz neku kraću prekvalifikaciju osposobe i za takve poslove. Možda to bude privremeno rješenje, a kome se svidi, može biti i trajno', kaže Marko Oltean, s portala moj-posao.net.

Jesen donosi novu prigodu. Na burzu će ponovno turistički sezonski radnici. Neki od njih priliku će moći pronaći u Emilovoj struci.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene