Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast za 1,3 posto

Na burzi gotovo 300.000 ljudi: Ima li kraja crnim statistikama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evidentirana nezaposlenost u srpnju je za 1,3 % veća od nezaposlenosti u lipnju.

U srpnju je registrirano 298.690 nezaposlenih osoba što je za 1,3 % više no mjesec ranije. U odnosu na isto razdoblje prošle godine broj nezaposlenih osoba u Hrvatskoj veći je za 3,9 %.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć najsiromašnijima Rastu nacionalne naknade za starije osobe: HZMO objavio koliko će sad iznositi Nasilje nad ženama u vrijeme koronavirusa - 3 Koronavirus i nasilje Najstarijoj ženskoj udruzi prijeti zatvaranje: „Ako ne bude dovoljno novca, neće se moći pomoći nikome“

U ukupnom broju nezaposlenosti većinu i dalje čine žene sa 52,9 %, (158.038 osoba). Najviše je nezaposlenih u dobi između 25 i 34 godine, njih je u ukupnom broju nezaposlenih čak 25,1 %.

U srpnju je bilo najviše nezaposlenih sa srednjom školom, njih 61,1 %, a nezaposlenih s višom ili visokom obrazovnom razinom je 11,5 % od ukupnog broja nezaposlenih.

>> Nezaposlenost i korupcija najveći problemi Hrvatske

Gledajući prema županijama, najviše je nezaposlenih u Gradu Zagrebu (40.429 osoba), zatim u Splitsko-dalmatinskoj županiji (39.005), te u Osječko-baranjskoj županiji (32.931).

Najmanje nezaposlenih osoba je u Ličko-senjskoj županiji (2.834), zatim u Istarskoj županiji (5.813), te u Dubrovačko-neretvanskoj (5.928 osoba).

HZZ-a su priopćili kako je na porast registrirane nezaposlenosti značajno utjecao povećani priljev u evidenciju nezaposlenih osoba bez radnog iskustva. Većina novoprijavljenih osoba bez radnog iskustva došla je izravno iz redovitog školovanja, tj. to su osobe koje su se po završetku redovitog školovanja prijavile u Zavodu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene