Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GONG o Vladi

Evo s kojim ministrima novinari najbolje, a s kojima najlošije surađuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U GONG-ovom Polugodišnjem izvještaju o transparentnosti rada Vlade u 2012. godini ističe se kako su pozitivni pomaci uočeni u odnosu na objavljivanje dnevnih redova zatvorenih dijelova vladinih sjednica.

S druge strane, potpuni dnevni redovi i dokumenti o kojima će se raspravljati na sjednici vlade ne objavljuju dovoljno unaprijed, a razina provedbe Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću izrazito je niska.

Pročitajte i ovo Nova vlada - 2 Treći mandat Plenkovića Kako će izgledati nova vlada? "To je pobjednička priča, to vam mogu reći 100 posto" Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Detalji suradnje HDZ i DP potpisali koalicijski Sporazum: "Sve ćemo vam reći sutra"

Izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić rekao je kako je vlada započela i s redovitim mjesečnim objavljivanjem Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe državnog proračuna koja su lako dostupna na vladinim internetskim stranicama, sukladno zahtjevima organizacija civilnog društva.

Zelić je ujedno upozorio i kako se pomaci u otvorenosti rada vlade mogu ugroziti nedovoljnom otvorenošću prema medijima. Većina intervjuiranih novinara za potrebe GONG-ovog izvješća, naveli su kako postoji pomak u otvorenosti rada vlade, no istaknuli su kako i dalje ima prostora za unaprjeđenje.

Ranko Ostojić, Rajko Ostojić, Slavko Linić, Mirando Mrsić, Arsen Bauk i Željko Jovanović ministri su s kojima novinari imaju dobru suradnju, dok su kao ministre s kojima imaju lošu suradnju novinari naveli Radimira Čačića, Ivana Vrdoljaka i Gordana Marasa.

>> Milanović: Ova Vlada želi počistiti kuću i uvesti novu diciplinu

Upitan za ocjenu koju bi dao vladi, predsjednik Vijeća GONG-a Berto Šalaj je rekao da ako je uspoređuje sa prošlom vladom onda je ocjena vrlo dobar, no ako ocjenu daje u odnosu na GONG-ovu viziju idealne zajednice u kojoj bi željeli živjeti - onda je ocjena dovoljan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene