Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisni savjeti

Evo kako se IZVUĆI iz minusa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa za smanjenje minusa izazvala je velike rasprave ne samo među političarima, nego još i više među samim građanima kojih se to tiče. Ima onih koji uz minus preživljavaju, ali i onih koji uz pomoć njega lagodno žive.

Uz pomoć minusa, jednako kao i većina građana, gospođa Veronika Murgaš uspijeva preživjeti. Najava njegovog smanjivanja nije joj dobro sjela. 'Mene to muči, eto od kad sam to čula ja ne spavam. Kako će to ići, kako će mi uzimati, kako će mi uzimati, kako ću ja režije platiti, ako mi uzmu kredit', kazao je.

S mirovinom od 2.900 kuna, Veronika je morala posegnuti u crveno. 'Ja ovaj mjesec imam 3.000 režija. Nešto si ovako zaradim da mogu imati za hranu i to moram paziti jako', dodala je.

Veroniki je, i uz minus, život odricanje. Druga su priča oni kojima minus služi za lagodan život, no takvi pred kameru uglavnom ne žele, a jedino bi se oni mogli iz minusa izvući bez novog zaduženja, samo odricanjem.

>>
Vujčić: Nije lako Liniću potrošače štititi od njih samih

'Čovjek sebi mora napraviti model čega će se odreći, ono jedino čega se još možemo odreći je godišnji odmor', kazala je Ivona Mijatović, direktorica portala moj-bankar.

Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je savjetovala da se nastoje smanjiti rashodi što se više može. 'Ja znam da je za mnoge građane to praktički nemoguće, ali je najbolji način da se izađe iz dugova', oddala je.

Mnogi se pitaju odakle? Veronika, primjerice, nema se čega odreći. Umjesto minusa mogla bi dignuti novi kredit. 'Na njih će građani morati plaćati naknadu i raznorazne troškove za javnog bilježnika i na kraju cijena može ispasti i skuplja uz manju kamatu 8.5 posto od ove koja se govori 11 posto ili više', kazala je Ivanov.

Ljudima čija primanja nisu dovoljna ni za osnovne troškove života minus ili kredit - sasvim je svejedno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene