Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć građanima

Eurozastupnik Ivan Jakovčić otvorio svoj ured u Puli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić danas je u Puli otvorio svoj ured koji će, kako je rekao, biti namijenjen "građanima, ustanovama, tvrtkama i jedinicama lokalne samouprave koji žele iskoristiti mogućnost koje Europa pruža".

"Ovaj ured je mjesto gdje će na neki način europske institucije biti prisutne u Istri. Ovdje ćemo pokušati biti otvoreni za građane, gospodarstvenike i za sve jedinice lokalne samouprave odnosno za sve ljude koji misle da im europski programi mogu biti od koristi", rekao je Jakovčić na prigodnoj svečanosti.

Pročitajte i ovo Nasukani brod - 1 Mještani strahuju od onečišćenja Nastavak pomorske havarije u Istri: Ministarstvo je zabranilo približavanje nasukanom brodu Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje

Ured u Puli vodit će Valter Drandić, predsjednik Skupštine Istarske županije. Prostor u kojem se nalazi ured u vlasništvu je grada Pule, a najam će se plaćati iz budžeta Europskog parlamenta.

"Građani i nevladine udruge te ustanove mogu zatražiti značajnu pomoć od Europske komisije. Mi nismo tu da odlučimo, ali možemo usmjeravati te davati savjete i prijedloge za projekte u gospodarstvu, kulturi i zaštiti okoliša", rekao je Jakovčić.

Jakovčić odgovorio na optužbe za reketarenje

Ocijenio je kako je njegovo nedavno imenovanje izvjestiteljem Europskog parlamentu za Jadransku-jonsku regiju i strategiju, veliko priznanje za politiku koja se zadnjih desetak godina vodila u Istri, dodavši da je "ideja suradnje na Jadranu krenula upravo iz Pule".

"Naravno da mogućnost kreiranja politike na razini Jadranske-jonske regije znači i velike mogućnosti za Hrvatsku, prije svega tu mislim na Jadransku-jonsku autocestu koja zasigurno može biti od iznimne važnosti za turizam", poručio je zastupnik u EU parlamentu Jakovčić.

Istarski župan Valter Flego kazao je kako ovaj ured u Puli vidi kao veliku šansu za sve gradove i općine te same građane koji će imati izravnu vezu s Bruxellesom i s programima koje EU provodi.

"Više od 70 posto svih zakona koji se donose u Europskom parlamentu imaju izravni refleks na život svih nas, a ovaj ured spušta približava sve te zakone i mogućnosti svima koji želimo to iskoristiti", zaključio je Flego.

Među brojnim gostima i uzvanicima današnjem otvaranju ureda bio je nazočan i ministar turizma Darko Lorencin te pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene