Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beogradski mediji tvrde:

Srbija Uniji umjesto Mladića nudila uhićenje Hadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednja ponuda srbijanskih vlasti Europskoj uniji kako bi se nastavio proces europskih integracija Srbije bila je da umjesto haaškog optuženika Ratka Mladića bude izručen Goran Hadžić, za kojim također traga Haaški tribunal, objavio je beogradski list 'Večernje novosti'.

Kako se navodi, srbijanska vlast još nije pronašla bivšeg krajiškog čelnika, ali ponuda je bila da, ako on bude izručen Den Haagu, Mladić više ne bude uvjet za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao prvom koraku na putu ka EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bratušek najgora Hrvatski povjerenik najbolje je ocijenjen u EU! Slika nije dostupna 'Što prije' Josipović: Susjedne zemlje za ulazak u EU trebaju ispuniti kriterije kao i Hrvatska

'Bilo je pregovora s pojedinim članicama EU da se Srbiji deblokira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ako izručimo Hadžića u Haag, ali, nažalost, ti pregovori nisu dali rezultata', izjavili su neimenovani izvori 'Večernjih novosti' dodavši da je Nizozemska poručila da uhićenje Hadžića ne bi bilo dovoljno te da neće popustiti sve dok Mladić ne bude izručen.

Beogradski list navodi i da su srbijanski dužnosnici pokušali preko 'prijateljskih' zemalja u EU ishoditi deblokadu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ali da ti europski partneri nisu uspjeli uvjeriti Nizozemsku da popusti. Na pitanje znači li to da su srbijanske službe sigurnosti bliže uhićenju Hadžića nego Mladića, izvori 'Večernjih novosti' odgovorili su niječno.

'Nismo bliži Hadžiću, ali je procjena da bi njegovo uhićenje sigurno manje ugrozilo stabilnost zemlje, imajući u vidu negativno raspoloženje javnosti u Srbiji poslije presuda bivšem državnom i vojnom vrhu', naveli su oni te dodali da sigurnosne strukture, usporedno s potragom za Mladićem, poduzimaju sve kako bi locirali i Hadžića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene