Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baterija pukla ko' kokica

Eksplodirao mu mobitel u džepu košulje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Banić iz Karlovca nemalo se iznenadio kad mu je iz čista mira eksplodirao mobitel. Košulja u čijem se džepu nalazio potpuno je progorjela. Stručnjacima je poznato da baterija može eksplodirati. Početkom ove godine sve koji koriste mobitele potresla je vijest da je jednog Kineza usmrtila eksplozija baterije uređaja.

Ivana Banića, 75-godišnjag Karlovčanina, mobitel je umalo stajao glave. Baterija uređaja eksplodirala mu je u džepu košulje iako se proizvođači kunu da je to nemoguće ako nije izložena povišenoj temperaturi. Ivanova je bila na punjenju u trenutku kada ga je nazvao sin. 'Ništa oko tog mobitela nisam radio. Stavio sam ga ispod veste u unutarnji džep gornji košulje, kad se dogodila eksplozija', kaže Ivan.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Eksplozija u džepu ga je šokirala. Poznavatelji tehnologije mobitela kažu da su ovakvi slučajevi rijetkost. 'Mora se dogoditi nekakva oksidacija, mora se dogoditi kratki spoj u aparatu. Baterija sama po sebi ne može eksplodirati', objašnjava serviser mobitela Damir Žnidarec. Dodaje da ne valja kupovati zamjenske baterije za mobitel na crnome tržištu, a uređaj trebalo bi kontrolirati čim se zapazi bilo kakvo čudno ponašanje.

Ivan, do eksplozije, s uređajem starim 6 godina nije imao nikakvih problema, kao ni nakon što je prije nekoliko mjeseci kod ovlaštenog prodavača kupio novu bateriju.

Sve baterije prije puštanja u prodaju prolaze kontrolu kod proizvođača. Ivan se nada da su mjerodavne inspekcije obavile odgovorno svoj posao kako ne bi bilo još spaljenih košulja ili težih posljedica kad bi baterija eksplodirala tijekom telefoniranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene