Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eksluzivno majka žrtve Yasmina: Nisam mogla vjerovati što se događa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekskluzivno za Provjereno govore roditelji 20-godišnje Zadranke koja je umrla od plućne embolije, uzrokovane kontracepcijskim pilulama Yasmin.

Majka Bahrija i očuh Ivica ogorčeni odnosom ministra zdravstva Darka Milinovića, odlučili su prvi put progovoriti za javnost. 

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Borba za istinu Zašto Centar za socijalnu skrb nije posvojiteljima rekao istinu o zdravstvenom stanju djece? "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju" Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

Reporteru Ivanu Žadi opisali su devetodnevnu agoniju kroz koju su prolazili boreći se za život svoje Helene. Vijest da im je kći u bolnici, javila im je njezina prijateljica Ana.

'Jedino se biokemijskim metodama može dokazati da je uzrok emboliji Yasmin. Znači obdukcija nije bila potrebna niti je dan danas potrebna i nećemo dozvoliti najave bilo kakve ekshumacije i obdukcije', objasnila je odluku da se ne izvrši obdukcija majka Bahrija, ogorčena na resornog ministra i suradnike koje drže izravno odgovornima za Heleninu smrt. 

>> Split: Studentica umrla zbog antibebi pilula?

>> Plućna embolija kao nuspojava antibebi pilula nije rijetkost

Smatra da su suradnici pisali, a ministar supotpisao postupnik za propisivanje kontraceptiva Yasmin. 

U njemu su navedene sve nuspojave, kao i koje sve pretrage treba napraviti prije no što se lijek propiše. Helenina obitelj planira osnivanje udruge. Već su stupili u kontakt s obiteljima pet ostalih žrtava Yasmina u Hrvatskoj posljednjih godina. 

Prvi cilj im je promijeniti postupnik za propisivanje kontraceptiva i strožu kontrolu izdavanja lijeka u ljekarnama. 

Opširnije pogledajte u video prilogu ili u magazinu Provjereno te u videoteci našeg portala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene