Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaslužuje li još jedan mandat?

EKSKLUZIVNO istraživanje: Predsjedniku Josipoviću su više ocjene dale žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović nakon četiri godine mandata ima veliku potporu građana.

Misle da zaslužuje još jedan mandat, a većina se ne može sjetiti tko bi ga mogao zamijeniti. Pokazuje to istraživanje Dnevnika Nove TV kojeg je provela agencija IPSOS PULS.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

 

PREDSJEDNIK – JOŠ 5 GODINA

Predsjednik Josipović zaslužuje još jedan petogodišnji mandat. Misli to 65 posto građana, a da je došlo vrijeme za promjenu misli njih 30 posto. Ne zna 5 posto građana.

Za promjenu su nešto češće muškarci, osobe mlađe od 45 godina, osobe iz Like i Banovine te birači HDZ-a.

 

PREDSJEDNIK NEOVISAN OD SDP-A – UGLAVNOM DA

Predsjednik Josipović izabran je kao kandidat SDP-a, a nakon 4 godine većina misli da je uglavnom neovisan, točnije njih 51 posto. Da nije nezavisan misli 26 posto birača, a da je potpuno neovisan misli 13 posto građana. Ne zna njih 10 posto.

Muškarci, osobe starije od 60 godina, osobe iz Like i Banovine te Dalmacije, kao i birači HDZ-a češće smatraju kako nije nezavisan u svojem radu od SDP-a.

PREDSJEDNIKOV RAD – OČEKIVAN

Rad Predsjednika većina ocjenjuje u skladu s očekivanjima, ili njih 56 posto. Ispod očekivanja njih je 34 posto, a iznad očekivanja njih 7 posto. Ne zna 3 posto građana.

Razočaranje češće ističu muškarci, osobe u dobi između 30 i 45 godina i birači HDZ-a. 

EKSKLUZIVNO Ivo Josipović: Građani su mudri i znaju izabrati

PREDSJEDNIKOVE POTEZE – VEĆINA ODOBRAVA

Predsjednikove poteze većina građana odobrava, odnosno njih 75 posto, ne odobrava njih 21 posto, dok za njih ne zna 4 posto.

JOSIPOVIĆ BOLJI OD MESIĆA

Kao i na početku mandata i nakon 4 godine većina građana misli da je predsjednik Josipović bolji od svog prethodnika Stjepana Mesića. To misli 63 posto građana, a da je podjednak kao prethodnik misli 29 posto birača. No, da je lošiji misli 7 posto, dok ne zna 4 posto građana.

Da Ivo Josipović bolje radi svoj posao češće smatraju žene, osobe starije od 60 godina, osobe iz Zagreba i okolice te birači Kukuriku koalicije.

PREDSJEDNIKU NAKON 4 GODINE „ČETVORKA“

Predsjednik školskim ocjenama nakon 4 godine dobiva ocijenu 3,6 ili četvorku.

Manji broj građana, njih 6% smatra da njegov dosadašnji rad uopće ne zadovoljava. Prosječna ocjena njegovog rada u dosadašnjem dijelu mandata je 3,6.

Više ocjene Ivi Josipoviću za njegov dosadašnji rad daju žene, osobe iznad 45 godina, osobe nižeg obrazovanje te birači Kukuriku koalicije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene