Predsjednik Ivo Josipović nakon četiri godine mandata ima veliku potporu građana.


Misle da zaslužuje još jedan mandat, a većina se ne može sjetiti tko bi ga mogao zamijeniti. Pokazuje to istraživanje Dnevnika Nove TV kojeg je provela agencija IPSOS PULS.

Vezani članci Namirnice Novo istraživanje pokazalo koliko hrane Hrvati bacaju i zašto: ''U trgovini su uvijek velike oči'' Kupovanje poklona / Ilustracija Koliko kanite potrošiti na božićne poklone? Dio građana već otkrio iznos i što im znači takva kupnja

 

PREDSJEDNIK – JOŠ 5 GODINA

Predsjednik Josipović zaslužuje još jedan petogodišnji mandat. Misli to 65 posto građana, a da je došlo vrijeme za promjenu misli njih 30 posto. Ne zna 5 posto građana.

Za promjenu su nešto češće muškarci, osobe mlađe od 45 godina, osobe iz Like i Banovine te birači HDZ-a.

 

PREDSJEDNIK NEOVISAN OD SDP-A – UGLAVNOM DA

Predsjednik Josipović izabran je kao kandidat SDP-a, a nakon 4 godine većina misli da je uglavnom neovisan, točnije njih 51 posto. Da nije nezavisan misli 26 posto birača, a da je potpuno neovisan misli 13 posto građana. Ne zna njih 10 posto.

Muškarci, osobe starije od 60 godina, osobe iz Like i Banovine te Dalmacije, kao i birači HDZ-a češće smatraju kako nije nezavisan u svojem radu od SDP-a.

PREDSJEDNIKOV RAD – OČEKIVAN

Rad Predsjednika većina ocjenjuje u skladu s očekivanjima, ili njih 56 posto. Ispod očekivanja njih je 34 posto, a iznad očekivanja njih 7 posto. Ne zna 3 posto građana.

Razočaranje češće ističu muškarci, osobe u dobi između 30 i 45 godina i birači HDZ-a. 

EKSKLUZIVNO Ivo Josipović: Građani su mudri i znaju izabrati

PREDSJEDNIKOVE POTEZE – VEĆINA ODOBRAVA

Predsjednikove poteze većina građana odobrava, odnosno njih 75 posto, ne odobrava njih 21 posto, dok za njih ne zna 4 posto.

JOSIPOVIĆ BOLJI OD MESIĆA

Kao i na početku mandata i nakon 4 godine većina građana misli da je predsjednik Josipović bolji od svog prethodnika Stjepana Mesića. To misli 63 posto građana, a da je podjednak kao prethodnik misli 29 posto birača. No, da je lošiji misli 7 posto, dok ne zna 4 posto građana.

Da Ivo Josipović bolje radi svoj posao češće smatraju žene, osobe starije od 60 godina, osobe iz Zagreba i okolice te birači Kukuriku koalicije.

PREDSJEDNIKU NAKON 4 GODINE „ČETVORKA“

Predsjednik školskim ocjenama nakon 4 godine dobiva ocijenu 3,6 ili četvorku.

Manji broj građana, njih 6% smatra da njegov dosadašnji rad uopće ne zadovoljava. Prosječna ocjena njegovog rada u dosadašnjem dijelu mandata je 3,6.

Više ocjene Ivi Josipoviću za njegov dosadašnji rad daju žene, osobe iznad 45 godina, osobe nižeg obrazovanje te birači Kukuriku koalicije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju