Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da je Đurđa Adlešič donijela konačnu odluku, te da ipak ostaje u HSLS-u.


Potpredsjednica Vlade u ostavci, ipak je nakon izvanredne sjednice ogranka stranke u Bjelovaru odlučila ostati u stranci, barem je tako novinarima objavio Josip Heged, predsjednik županijskog ogranka stranke. No neće se vratiti u Sabor.

Vezani članci Branko Bačić Bačić nakon sastanka vladajućih: "Dario Hrebak je na sastanku raspravljao o HGK i zadovoljan je" Slika nije dostupna OTIĆI ILI OSTATI? 'Što god neki govorili, mislim da ništa ne dugujem Hrvatskoj'

Danas poslijepodne politička budućnost Đurđe Adlešič ostala je nedorečena, a premijerka je najavila kako potpredsjednica do 1. kolovoza ostaje u Vladi. To je potvrdila i sama Adlešič koja je najavila i aktiviranje saborskog mandata. Kada bi do toga došlo bez mandata bi ostao Antun Korušec koji jes Čehokom i Horvatom potpisao sporazum s premijerkom i objavio da će ostati vjeran Vladi.

Darinko Kosor najavio je kako će HSLS zahvaljujući Đurđi Adlešič ostati u Parlamentu, a premijerkin sporazum i novi nezavisni klub neće proći.

>> Premijerka ima većinu, Đ. Adlešič vraća se u Sabor

No nakon toga je došlo do preokreta, a Đurđa Adlešič sazvala je u Bjelovaru sjednicu ogranka stranke. Nakon sjednice izašla je i bez riječi prošla pokraj novinara koji su čekali njezinu objavu. No umjesto nje obratio im se Heged objavivši kako Adlešič ostaje u stranci, ali se ne vraća u saborske klupe. Još uvijek nije jasno hoće li prihvatiti posao u uredu predsjednika.