Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bizaran slučaj

Potpuni kaos u Opatiji: Glumio gluhonijemost, pokušao pobjeći pa nasrnuo na policajca...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski su službenici u ponedjeljak u Opatiji zaustavili 26-godišnjaka koji je lažno glumio gluhonijemost. Nakon toga je pokušao pobjeći u automobilu, i nasrnuo je na policajca sa suradnikom. Obojica su privedeni.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su, u suradnji sa službenicima opatijske policije, proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom Rumunja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela vršenja prisile prema službenoj osobi.

Naime, jednog od dvojice osumnjičenih su u ponedjeljak, 11. srpnja oko 16:30 sati, u Opatiji policijski službenici zaustavili i tražili osobne dokumente, jer je na javnom mjestu, lažno predstavljajući gluhonijemost - skupljao milostinju.

Nakon što je odbio nalog policajca, pokušao je pobjeći u vozilu u kojem ga je čekao 26-godišnjak. Vozač je pak, u pokušaju da pobjegne od policajaca, aktivno autom nasrnuo na njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna treći dan Završna večer Ultre: Policija objavila broj privedenih, troje partijanera završilo u bolnici

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DIVLJANJE U PROMETU Vozio pijan pod zabranom i bez vozačke, pa bježao policiji

Policijski službenik je tada s namjerom sprječavanja njihovog bijega stao ispred vozila, ali 26-godišnjak nije htio stati, pa je policajac bio prisljen uporabiti prisilu kako bi ih zaustavio. Obojica rumunjskih državljana su uhićeni te privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prema službenoj osobi, po završenom istraživanju 26-godišnji Rumunj je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Njegov sunarodnjak je prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o državljanima EGP-a i članovima njihove obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene