Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izloženi nepoznatoj tvari

Panika u Britaniji: Dvije osobe primljene u bolnicu u kritičnom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije su osobe hospitalizirane u kritičnom stanju u bolnici u Salisburyju pošto su bile izložene "nepoznatoj tvari" nekoliko kilometara od mjesta gdje je u ožujku bivši ruski špijun Sergej Skripalj bio žrtva pokušaja trovanja.

Dvoje pacijenata "u bolnici u Salisburyju prima terapiju nakon što je bilo izloženo djelovanju nepoznate tvari", priopćila je u srijedu policija okruga Wiltshire.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem"

Riječ je o muškarcu i ženi četrdesetih godina, a pronađeni su bez svijesti u subotu 30. lipnja u stanu u gradu Amesbury (jug Engleske), desetak kilometara od Salisburyja, gdje su Skripalj i njegova kći Julija početkom ožujka bili žrtve djelovanja nervnog agensa.

Pacijenti "su u kritičnom stanju", objavila je policija, koja je kordonom osigurala mjesto.

Prisutnost policije pojačana je i u Amesburyju i u Salisburyu.

Agencija za javno zdravstvo (Public Health England, PHE) procijenila je da događaj "nije velika prijetnja za javno zdravlje".

Sergej i Julia Skripalj pronađeni su bez svijesti 4. ožujka te su se tjednima liječili u bolnici.

Službeni London za pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna okrivljuje Moskvu, koja odbacuje svaku upletenost.

Slučaj Skripalj izazvao je diplomatsku krizu između dviju zemalja i val protjerivanja diplomata, koji je počela Velika Britanija, a slijedili su je njezini saveznici, da bi zatim Rusija uzvratila istom mjerom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene