Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezene u bolnicu

Dvije akcije na moru: Hitnim intervencijama spašene teško ozlijeđene osobe

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Hitnim medicinskim prijevozom u nedjelju i ponedjeljak spašeni su po jedan hrvatski i slovenski državljanin, a u akcijama su sudjelovale riječka i šibenska lučka kapetanija, djelatnici hitne službe te HGSS, izvijestilo je u utorak Ministarstvo mora i prometa.

U nedjelju je spašen hrvatski državljanin koji je pretrpio tešku tjelesnu ozljedu u blizini creške plaže Lubenice.

Nakon što su pripadnici riječkog HGSS-a imobilizirali ozlijeđenog, spasilačkim brodom "Vid" riječke Lučke kapetanije prevezen je u riječku luku u večernjim satima, da bi ga zatim preuzeli djelatnici hitne medicinske službe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dojavio varaždinski HGSS Paraglajder pao na stablo na području Ravne Gore: "Zapeo je na granama"

Pročitajte i ovo Josip Brozičević Zapeli zbog trovanja Pročelnik HGSS-a o akciji spašavanja stranaca na Velebitu: "Ovo je za njih ipak bio prevelik zalogaj. Taj dio nije za neiskusne i nespremne"

Do druge akcija spašavanja došlo je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, kod otoka Smokvica Vela, u Murterskome moru.

U pomoć unesrećenom članu posade jedrilice stigao je brod Postaje pomorske i aerodromske policije Šibenik, koji je angažiran zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a u pripravnosti bili službenici tamošnje Lučke kapetanije.

Nakon dovršene imobilizacije, državljanin Slovenije evakuiran je s jedrilice te prevezen u uvalu Podvršak na otoku Murteru, odakle su ga preuzeli djelatnici hitne medicinske službe i pevezli do šibenske bolnice.

Hitni prijevozi za dvije teško ozlijeđene osobe koordinirani su iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene