Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjerili se i novinari

SNIMLJEN ŽIVOT UZ OPASNU CESTU 'Ne možeš spavati u kući, ubit će te jednog dana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještane dijela Dugog Sela muče nepregledne ceste i česte prometne nesreće zbog kojih često ostaju bez dijelova ograde i okućnice.

Zamislite da vam pola metra od dnevnog boravka svakodnevno prolaze šleperi koji zbog uske ceste sve češće završavaju u dvorištima obiteljskih kuća. Upravo to događa se mještanima dijela Dugog Sela koje lokalne vlasti kažu godinama ignoriraju i ne pomažu im u rješavanju problema.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

U posljednih godinu dana kamion je čak deset puta rušio Alojzijevu ogradu.'Evo, gledajte ne splati se niti to ponovno raditi jer očekujemo novi udar', rekao je Alojzije Repić.

Isti problemi muče i 70-godišnju Julišku. 'Auto se rušio unutra, pa to je sramota, više ne znaš, to je sramota, ne možeš spavati u kući, ubit će te jednog dana', rekla je Juliška Kučan iz Dugog sela.

U promet puštena dionica Velika Gorica - Jakuševec

Iako zakon propisuje veći odmak ceste od kuća, Juliškin dnevni boravak udaljen je svega pola metra od sporne ceste. 'Takvi veliki stalno idu tu i onda kad ide ovi mora ići na rikverc i udari ogradu i to je gotovo. 26 puta sam morala popravljati, a ovo što zapinje to nikom ništ', rekla je gospođa Kučan.

Skromnu mirovinu obitelj Kučan većinom troši na zamjenu žice i stupova ograde, a pomoć su tražili od svih insitiucija. 'Ja uvijek zovem Općinu, policiju i sve i nikad ništa. Kažu, stavit ćemo tu betonsko, ovo - ono. Onda pak razgovaraju da ne može ići jer bude još uža cesta', požalila se gospođa Kučan.

U gradu su s problemom upoznati. 'Mi smo sigurno poslali dopis u Županiju i Županija je trebala to sanirati. Međutim ako nije to do sada napravljeno, ja ću ponovno otić u Županiju pa ću tražiti da se to sanira', rekao je Stipe Velić, gradonačelnik Dugog Sela.

Gradonačelnik stoga poziva na strpljenje. No koliko točno godina, to očito nitko ne zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene