Mještane dijela Dugog Sela muče nepregledne ceste i česte prometne nesreće zbog kojih često ostaju bez dijelova ograde i okućnice.


Zamislite da vam pola metra od dnevnog boravka svakodnevno prolaze šleperi koji zbog uske ceste sve češće završavaju u dvorištima obiteljskih kuća. Upravo to događa se mještanima dijela Dugog Sela koje lokalne vlasti kažu godinama ignoriraju i ne pomažu im u rješavanju problema.

Vezani članci Cestica na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) Nekad su bili na prvoj liniji obrane Grada, a danas su posljednji na popisu: Tvrđava Imperial na Srđu ostala talac neriješenih odnosa Napad losa (Foto: Screenshot/YouTube) Los ga napao nasred ceste iz čista mira, ne gine mu odlazak limaru

U posljednih godinu dana kamion je čak deset puta rušio Alojzijevu ogradu.'Evo, gledajte ne splati se niti to ponovno raditi jer očekujemo novi udar', rekao je Alojzije Repić.

Isti problemi muče i 70-godišnju Julišku. 'Auto se rušio unutra, pa to je sramota, više ne znaš, to je sramota, ne možeš spavati u kući, ubit će te jednog dana', rekla je Juliška Kučan iz Dugog sela.

U promet puštena dionica Velika Gorica - Jakuševec

Iako zakon propisuje veći odmak ceste od kuća, Juliškin dnevni boravak udaljen je svega pola metra od sporne ceste. 'Takvi veliki stalno idu tu i onda kad ide ovi mora ići na rikverc i udari ogradu i to je gotovo. 26 puta sam morala popravljati, a ovo što zapinje to nikom ništ', rekla je gospođa Kučan.

Skromnu mirovinu obitelj Kučan većinom troši na zamjenu žice i stupova ograde, a pomoć su tražili od svih insitiucija. 'Ja uvijek zovem Općinu, policiju i sve i nikad ništa. Kažu, stavit ćemo tu betonsko, ovo - ono. Onda pak razgovaraju da ne može ići jer bude još uža cesta', požalila se gospođa Kučan.

U gradu su s problemom upoznati. 'Mi smo sigurno poslali dopis u Županiju i Županija je trebala to sanirati. Međutim ako nije to do sada napravljeno, ja ću ponovno otić u Županiju pa ću tražiti da se to sanira', rekao je Stipe Velić, gradonačelnik Dugog Sela.

Gradonačelnik stoga poziva na strpljenje. No koliko točno godina, to očito nitko ne zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook