Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se akcija

Dubrovnik sadnicama oživljava Gornja sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovački gradski čelnici obišli su Gornja sela, gdje su mještanima podijelili čak dvije i pol tisuće različitih sadnica, od maslina, do limuna i trešanja.

To je nastavak akcije oživljavanja Gornjih sela, kroz razvoj poljoprivrede, ali i turizma. Čak dvije i pol tisuće sadnica stigle su u Gromaču kao poklon stanovnicima dubrovačkih Gornjih sela.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Sadnice su dobili svi koji su se prijavili, čak 45 obitelji, a osim sadnica, mještani su dobili i stručne savjete. Za mještane 6 dubrovačkih gornjih sela sadnice su najbolji poticaj za ostanak na svojim ognjištima.

'Dovest ćemo vodu, dovest ćemo brzi internet u svako domaćinstvo, dovesti ćemo sada i ove sadnice, poticati gospodarstvo', istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Uz gospodarstvo na jugu uvijek ide i turizam. Gradski čelnici i predstavnici turističkih agencija obišli su seoska domaćinstva. 'Imamo posebne grupe koje isključivo to traže i mi možemo s njima manipulirati, odvesti na jedna seosko domaćinstvo, da vide kako se živi i radi', rekao je Stanko Ljubić, predsjednik ceha putničkih ugostitelja.

Uz malo ulaganja prvi gosti konobe i mlinice dubrovačkih gornjih sela trebali upoznati već iduće sezone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene