Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crkva svetog Ignacija

Dubrovački biskup molitvom pokušao "pročistiti" prostor crkve u kojoj su snimane polugole fotografije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon snimanja polugole žene u dubrovačkoj Crkvi svetog Ignacija, biskup Mate Uzinić u četvrtak navečer je u istoj crkvi održao svetu misu kako bi "pročistio" prostor.

Crkva svetog Ignacija na Jezuitima u četvrtak navečer je bila prepuna za sve vjernike koji su, na poziv biskupa dubrovačkog Mate Uzinića, došli svojim prisustvom i molitvom "pročistiti" prostor crkve, blagosloviti ga i pripremiti za redovno održavanje svetih misa, ali i za nadolazeći blagdan Uskrsa, piše Dubrovački vjesnik.

Naime, nakon fotografija koje su snimljene po dubrovačkim crkvama proteklih dana, još uvijek skandal ne jenjava, a sankcije za sudionike još nisu u potpunosti utvrđene. Biskup Uzinić obavio je obred "pročišćenja" crkve, ali i duša vjernika. Čitala su se evanđelja po Jeremiji i Luki, o izdaji, a potom i o istjerivanju đavla iz čovjeka, čime je biskup skrenuo pažnju na stvarno ime službe. Naglašavao je neprekidnu kušnju kojoj je bio izložen Isus i s kojom se vjernici susreću i danas. Bez vjere i predavanja do kraja, do križa, naglasio je Uzinić, ne možemo se boriti s đavlom, piše Dubrovački vjesnik.
 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene