Mate Uzinić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)
Mate Uzinić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)

Nakon snimanja polugole žene u dubrovačkoj Crkvi svetog Ignacija, biskup Mate Uzinić u četvrtak navečer je u istoj crkvi održao svetu misu kako bi "pročistio" prostor.


Crkva svetog Ignacija na Jezuitima u četvrtak navečer je bila prepuna za sve vjernike koji su, na poziv biskupa dubrovačkog Mate Uzinića, došli svojim prisustvom i molitvom "pročistiti" prostor crkve, blagosloviti ga i pripremiti za redovno održavanje svetih misa, ali i za nadolazeći blagdan Uskrsa, piše Dubrovački vjesnik.

Naime, nakon fotografija koje su snimljene po dubrovačkim crkvama proteklih dana, još uvijek skandal ne jenjava, a sankcije za sudionike još nisu u potpunosti utvrđene. Biskup Uzinić obavio je obred "pročišćenja" crkve, ali i duša vjernika. Čitala su se evanđelja po Jeremiji i Luki, o izdaji, a potom i o istjerivanju đavla iz čovjeka, čime je biskup skrenuo pažnju na stvarno ime službe. Naglašavao je neprekidnu kušnju kojoj je bio izložen Isus i s kojom se vjernici susreću i danas. Bez vjere i predavanja do kraja, do križa, naglasio je Uzinić, ne možemo se boriti s đavlom, piše Dubrovački vjesnik.
 

Vezani članci Seizmolog Ivica Sović (Foto: Dnevnik.hr) Nakon potresa kod Dubrovnika, stručnjak upozorava: "Doza zabrinutosti uvijek mora postojati" Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Spremačica (40) u Dubrovniku opelješila poslodavce: Ukrala je nakit, odjeću, posteljinu, ukrase, novac...