Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovačka biskupija zgrožena

Nakon skandala s polugolom ženom u crkvi, oglasio se i fotograf: "Poanta je bila..."

Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Reakcije na fotografije polugole žene u Crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/5 >>
Skandal u Dubrovniku. Njemačka filmska ekipa uz pomoć dubrovačkog fotografa sablaznila je Crkvu, ali i građane. Javnost su naime uzburkale fotografije polugole žene iz dubrovačke crkve svetog Ignacija nastale u sklopu snimanja filma.

Za objektivom fotoaparata našao se Dubrovačanin Stijepo Brbora, poznat po erotskim fotografijama.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

''Poanta je bila da je fotomodel bila žena srednjih godina i da naprave neku poveznicu između godina, prostora i poanta je isto tako bila neka inkarnacija lika Laure iz Držićevih komada“, kaže Brbora.

Biskupija je zgrožena te ovo smatraju uvredom crkvenog prostora.

„Nitko nije pitao za nikakvu dozvolu za ovo fotografiranje. Dubrovačka biskupija ovim je šokirana i sablažnjena te ozbiljno i oštro osuđuje. Već smo podnijeli prekršajnu prijavu“, kaže don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovački biskupije.

Građani ne odobravaju

Ni građani ne odobravaju ovoliki egzibicionizam.

„Postoje i vrijeme i mjesto za takve stvari, a crkva i sve vjerske ustanove su za mir spokoj i molitve Bogu“, kaže jedan Dubrovčanin.

Snimali su, kaže fotograf, i u pravoslavnoj crkvi, na zidinama, Stradunu...

„Oni su došli s gomilom papira, ja osobno ne znam baš na što su se te dozvole odnosile, ali bilo je i usmenih dozvola - recimo za gradske zidine i za ostale prostore“, kaže Brbora.

Žestoka reakcija biskupa

S obzirom na brojna pravila poput onog da turisti ne mogu u crkve u kupaćim kostimima, a neki gradovi u hrvatskoj kupaće kostime ne toleriraju ni u šetnjama starim gradskim jezgrama, ne čudi žestoka reakcija dubrovačkog biskupa Mate Uzinića na Facebooku.

„Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!", poručio je Uzinić.

Svaka otvorena Crkva će, kažu iz biskupije, ubuduće imati nekoga tko će nadzirati što se u njoj događa. Također će pokušati onemogućiti objavu spornih materijala snimljenih u crkvi.

Iz grada pak poručuju kako je prijedlog pravilnika o snimanju na javnim površinama i prostorima Dubrovnika u završnoj fazi.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene