Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Lukavi" financijski savjetnik

Sa suprugom i djecom guštao u hotelu na Zlatnom ratu, poveo je čak i punicu, a onda je razotkrivena velika prijevara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su proveli sedam dana u špici sezone u hotelu na Zlatnom ratu u Bolu na Braču, 45-godišnji financijski savjetnik iz Marseillea, njegova supruga, troje maloljetne djece i punica otišli su bez plaćanja računa i ostali dužni 22 tisuće kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je protiv Jeana Louisa Bottalice podiglo optužnicu zbog prijevare te traže uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Financijski savjetnik je za sebe, užu obitelj i punicu preko Booking.coma rezervirao smještaj u hotelskom naselju u Bolu. Radilo se o dvije sobe koje su ga od 3. do 10. kolovoza 2014. godine trebale koštati 2912 eura. Sa suprugom Chloe, troje djece stare šest, osam i deset godina i njihovom bakom Martine došao je prema ugovorenoj rezervaciji te su se smjestili u naselje, piše Slobodna Dalmacija.

Sa ovlaštenom djelatnicom hotela dogovorio je plaćanje po odlasku, ali je šestoro Francuza otišlo bez javljanja na recepciji. Ključeve soba ostavili su u njima i nestali.

Financijski savjetnik je nakon provedenih izvida ispitan u Državnom ravnateljstvu francuske policije u Marseilleu. Tvrdio je da je platio ali da mu recepcioner nije dao račun već je kazao kako će mi ga poslati mailom.

Na temelju svih dokaza splitsko tužiteljstvo je zatražio od suda da se izda kazneni nalog i kazni Francuza s uvjetnom kaznom od devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine. Ta sankcija vrijedi jedino u slučaju da optuženi prihvati kazneni nalog i prizna krivnju.

Ako Jean Louis Bottalica podnese prigovor na kazneni nalog te se time odluči na provođenje suđenja, Državno odvjetništvo traži od suda da ga nakon provedene glavne rasprave teže kazni. U tom slučaju zahtijevaju 11 mjeseci uvjetnog zatvora i rok kušnje od tri godine, piše Sloboda Dalmacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene