Hrvatska je prvi put premašila 100 milijuna noćenja. Među rekorderima je i Dubrovnik koji je prvi put ostvario 4 milijuna noćenja.

Galerija


Podaci e-visitora za prvih deset mjeseci ove godine pokazuju kako je Hrvatska prvi put ostvarila više od 100 milijuna noćenja. Rekord je oborio i Dubrovnik s četiri milijuna.

Iz Turističke zajednice grada poručuju kako će i nadolazeća zima biti odlična.

Sve je to rezultat kampanije Hrvatska 365, koju je još 2014. pokrenula Hrvatska turistička zajednica.

3.11.2017.
Hrvatska kao cjelogodišnja destinacija (Foto: Dnevnik.hr) - 1

"Velika povećanja cjelogodišnjih tržišta SAD-a, Koreje, Japana, Indije, to se sve radi o postocima preko 60 - 70 % i to je ono što Dubrovnik vodi odličnim turističkim rezultatima i cjelogodišnjem turizmu", govori Romana Vlašić, Turistička zajednica Dubrovnik.

Iako sve brojke u turizmu rastu, prihodi su nešto sporiji jer treba poraditi na kvaliteti. Dubrovnik je upravo dobar primjer za to, sve raste, pa tako i nezadovoljstvo gostiju velikim gužvama. Na to se najviše žale turističkim vodičima.

"Ljudi nisu zadovoljni u takvim uvjetima koliko god da je grad prekrasan i i koliko god zaista imamo što ponuditi. Najviše se žale na gužve jer u takvim uvjetima ne mogu kvalitetno ni doživjeti ni viditi grad, ne mogu ni posjetiti muzeje bez prevelikog čekanja", govori Marko Sjekavica iz Društva turističkih vodiča Dubrovnik.

Građani smatraju da bi se grad trebao prilagoditi njima, a ne turistima, koji ionako "odlaze i dolaze", kako kažu, a oni su uvijek tu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr