Virovitičko-podravska županija obilježava svoj dan.

Galerija


Virovitičko-podravska županija jedna je od pet siromašnih slavonskih županija s odljevom stanovništva većim od tri posto. O tome se govorilo i na svečanoj sjednici u Virovitici, na kojoj se okupio državni vrh.
U Orahovici se održava 9. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na kojoj će biti potpisani novi ugovori.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, nek’ se grintavci ne sekiraju'' Pavao Miljavac Odlučeno gdje će se obilježiti 26. obljetnica Oluje: ''Treba dati HOS-u mjesto u proslavama, ali nije dobro to kasnije veličati''

''Mi smo prije tri godine u Osijeku u izbornoj kampanji kazali, vidjevši situaciju kakva je na cijelom istoku Hrvatske, sad je trenutak da se napravi korak više za Slavoniju, Baranju i Srijem, za svih pet slavonskih županija i u mandatu naše Vlade taj projekt se realizira'', rekao je premijer Andrej Plenković.

''Bez ljudi nema razvoja. Novi kilometri, prometne i komunalne infrastruktre uvijek su dobra stvar. Ali usporedno s time treba raditi na otvaranju radnih mjesta, povećanju plaća i donošenju učinkovitih demografskih mjera u prilog obitelji, majčinstva, djece i mladih'', poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.