Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazočili svečanostima

Državni vrh u Osijeku na završnici Dana hrvatskog turizma i dodjeli nagrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i premijerom Andrijom Plenkovićem u petak je posjetio Osijek gdje će se u večernjim satima održati završnica Dana hrvatskog turizma (DHT), dodjelom nagrada najboljima u turizmu ove godine.

Svečanosti dodjele nagrada u turizmu, uz državni vrh nazočit će i brojni ministri, župani, gradonačelnici i drugi gosti, zajedno s više od tisuću hrvatskih turističkih djelatnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Premijer Plenković nakratko se u Gradskoj upravi susreo s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem.

Potom su premijer, predsjednica Republike i predsjednik Sabora u pratnji ministara i saborskih zastupnika, obišli festival 'HeadOnEeast Slavonija', središnju popratnu manifestaciju Dana hrvatskog turizma u osječkoj Tvrđi, u koju su uključeni broji OPG-ovi i mali obiteljski hoteli te ugostitelji iz Osijeka i Baranje, te su razgovarali s građanima.

Na priredbi, koju organiziraju Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica, predstavlja se eno-gastro i turistička ponuda Slavonije i Baranje, a državni čelnici obišli su štandove s autohtonim domaćim proizvodima te razgovarali s izlagačima.

Najviše državno izaslanstvo u Osijeku je svratilo i u hotel Maksimilian, staro zdanje u Tvrđi Osijek gdje su kušali tek ispećen pekmez od dunja i jabuka te još neke domaće specijalitete poput taški (tijesto s pekmezom). Zadržali su se i na glavnom trgu na Tvrđi Osijek gdje uređena pozornica za razna događanja te drugi elementi koji tu tvrđu pretvaraju u kulturnu oazu Osijeka.

Tijekom obilaska osječka dogradonačelnica Žana Gamoš izvijestila ih je o završnim radovima na obnovi Trga Vatroslava Lisinskog u Tvrđi i nekadašnje austro-ugarske vojne pekare, ukupno vrijednim 66 milijuna kuna, od čega se 52 milijuna sufinancira sredstvima EU fondova.

Po završetku obilaska Tvrđe, a uoči dodjele nagrada DHT premijer Plenković je bio na sastanku sa direktorom HTZ-a Kristijanom Staničićem te desetak predstavnika turističkog sektora u hotelu Osijek, nakon čega su svi došli u prigodni šator u tvrđi Osijek na dodjelu nagrada najboljima u turizmu i završnicu DHT-a.

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović, premijera Plenkovića i predsjednika Sabora Jandrokovića svečanosti dodjele nagrada DHT-a, kako je najavljeno, nazočit će potpredsjednici Vlade Zdravko Marić i Predrag Štromar, ministrice Marija Vučković i Nina Obuljen Koržiinek te ministri Gari Cappelli, Gordan Grlić-Radman, Dražen Bošnjaković, Mario Banožić, Darko Horvat, Marko Pavić, Josip Aladrović i Tomo Medved. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene