Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EFIKASNA DRŽAVA

Država se zaista obogatila: Oduzeli joj kunu i pol i odrapili uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prosjačenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesretna žena prosila je na ulici. Država joj je oduzela kunu i pol, navedeno je u presudi kojom je žena kažnjena s oduzimanjem novca od prošnje i uvjetnom zatvorskom kaznom od deset dana.

66-godišnja žena iz Zagreba osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora od deset dana jer je prosila na ulici. Ženi je, osim toga, oduzet novac koji su joj dali građani. 

Riječ o kovanici od 1 kune, dvije kovanice od 10 lipa i šest kovanica od 5 lipa, što je ukupno 1.5 kuna.

"Okrivljenici se oduzimaju predmeti, a sukladno potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta, i to: jedna kovanica u apoenu od 1,00 kn (jedne kune), 2 komada u apoenu od 10 lipa (deset lipa) i 6 kovanica u apoenu od 5 lipa (pet lipa). Predmeti se predaju policiji na čuvanje, a nakon pravomoćnosti ove presude postaju vlasništvo Republike Hrvatske", navodi se u pravomoćnoj presudi, piše Danica.hr.

U presudi se navodi i kako se kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljenica u roku od 3 (tri) mjeseca ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene.

Sud je uz pomoć policije pokušavao doći do žene i uručiti joj poziv za ročište, ali nije uspio. Ustanovljeno je tek kako koristi derutni stan u Maksimiru koji joj je privremeno dodijelio zagrebački Centar za socijalnu skrb, piše Danica. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene