Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zagrebu je otvoren ured i savjetovalište Hrvatskog centra za palijativnu skrb.


Savjetovalište koje će s radom početi kroz dva tjedna iznimno je važno za pacijente koji boluju od teških i neizlječivih bolesti.

Vezani članci Slika nije dostupna ZNAK ZA UZBUNU: U 21. stoljeću 400 milijuna ljudi živi ovako Slika nije dostupna Palijativna skrb napredovala, ali zadovoljava tek pet posto potreba

Uz liječnike, psihologe, sociologe, duhovnike, pacijentima, ali njihovim obiteljima pružit će se adekvatna briga i potpora. Otvaranje savjetovališta početak je stvaranja sustava palijativne skrbi.

"Pacijenti će moći dobiti podršku, savjet, preporuku kako da se bore sa svojom bolešću, njihova obitelj će također moći dobiti podršku", rekao je mr.sc. Marijan Cesarik, dr.med., zamjenik ministra zdravlja.

"Palijativna medicina je treća grana medicine, uz preventivnu i kurativnu treba imati ravnopravan status. Kod nas, nažalost nije dio tog sustava", pojasnio je prim.dr.sc. Zoran Lončar, dr.med, predsjednik Hrvatskog centra za palijativnu skrb.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.