Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća grana medicine

Zagreb dobio ured i savjetovalište za palijativnu skrb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je otvoren ured i savjetovalište Hrvatskog centra za palijativnu skrb.

Savjetovalište koje će s radom početi kroz dva tjedna iznimno je važno za pacijente koji boluju od teških i neizlječivih bolesti.

Pročitajte i ovo Ilustracija HUBOL je zgrožen Liječnici upozoravaju: "HZZO se ponaša kao da bol i muka palijativnih pacijenata postoje samo u radne dane'' Ilustracija - 1 Palijativna skrb Velika nepravda u Hrvatskoj: Riječ je o osnovnom ljudskom pravu, ali do njega ne mogu svi umirući i teško bolesni građani

Uz liječnike, psihologe, sociologe, duhovnike, pacijentima, ali njihovim obiteljima pružit će se adekvatna briga i potpora. Otvaranje savjetovališta početak je stvaranja sustava palijativne skrbi.

"Pacijenti će moći dobiti podršku, savjet, preporuku kako da se bore sa svojom bolešću, njihova obitelj će također moći dobiti podršku", rekao je mr.sc. Marijan Cesarik, dr.med., zamjenik ministra zdravlja.

"Palijativna medicina je treća grana medicine, uz preventivnu i kurativnu treba imati ravnopravan status. Kod nas, nažalost nije dio tog sustava", pojasnio je prim.dr.sc. Zoran Lončar, dr.med, predsjednik Hrvatskog centra za palijativnu skrb.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene