Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio djece kažnjen?

Drugo polugodište počinje u četvrtak: 'Mislim da su kažnjena djeca koja ne idu na skijanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalendar ove školske godine, prema kojem je drugo polugodište skraćeno i počinje četvrtkom umjesto ponedjeljkom, izazvalo je reakcije prosvjetara.

Zimski odmor započet će nakon Božića 27. prosinca i trajat će do srijede 11. siječnja. Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pravdaju se da je tako odlučeno u interesu djece, te zbog propisanog broja radnih dana, kao i zbog maturanata kojima nastava završava ranije.

Pročitajte i ovo Poskupio školski pribor Tko će i kako sve ovo platiti? Uskoro počinje škola, roditelji užasnuti cijenama: Pogledajte koliko košta najjeftinija, a koliko najskuplja varijanta školskog pribora Ilustracija počinje 4. rujna Plan Ministarstva: Pogledajte kako će izgledati iduća školska godina

Djeci koja će taj tjedan biti na skijanju, škole će moći opravdati izostanak.

'Pa to nije u redu zato što druga djeca isto imaju pravo ako ne mogu otići u školu izostati, a i mi koji skijamo možemo se prije vratiti ako znamo kada škola počinje', smatra učenik Jakov.

'Meni je to jako čudno zato što znači zimski praznici su kraći i onda u četvrtak moramo u školu', kaže učenica Klara.

'Mislim da su onda zapravo kažnjena djeca koja ne idu na skijanje što još jednom pravi razliku među djecom i mislim da se o tome trebalo misliti na vrijeme, a ne post festum već kad je nešto doneseno', rekla je Ivanka Herak, profesorica OŠ Jure Kaštelan Zagreb.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene