Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kalendar ove školske godine, prema kojem je drugo polugodište skraćeno i počinje četvrtkom umjesto ponedjeljkom, izazvalo je reakcije prosvjetara.


Zimski odmor započet će nakon Božića 27. prosinca i trajat će do srijede 11. siječnja. Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pravdaju se da je tako odlučeno u interesu djece, te zbog propisanog broja radnih dana, kao i zbog maturanata kojima nastava završava ranije.

Vezani članci Učionica - 2 Nova školska godina donosi niz velikih promjena, pogledajte što se sve mijenja Andrej Plenković Plenković najavio paket pomoći građanima i gospodarstvu: ''Novac od Ine je sačuvan, neće nikuda uteći''

Djeci koja će taj tjedan biti na skijanju, škole će moći opravdati izostanak.

'Pa to nije u redu zato što druga djeca isto imaju pravo ako ne mogu otići u školu izostati, a i mi koji skijamo možemo se prije vratiti ako znamo kada škola počinje', smatra učenik Jakov.

'Meni je to jako čudno zato što znači zimski praznici su kraći i onda u četvrtak moramo u školu', kaže učenica Klara.

'Mislim da su onda zapravo kažnjena djeca koja ne idu na skijanje što još jednom pravi razliku među djecom i mislim da se o tome trebalo misliti na vrijeme, a ne post festum već kad je nešto doneseno', rekla je Ivanka Herak, profesorica OŠ Jure Kaštelan Zagreb.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju