Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Svjedočanstvo iz Petrinje

Dramatičan završetak mise u Petrinji: "Rekao sam vjernicima - idite u miru Božjem, a onda je počelo tresti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miran odlazak s jutarnje mise u Petrinji u ponedjeljak su prekinuli potresi. Velečasni Josip Samaržija je taman završio s govorom i pozdravio vjernike kada je uslijedilo podrhtavanje tla.

Jutarnje misno slavlje u Petrinji završilo je nešto dužim ostankom u crkvi nego inače. Pred sam kraj mise, dogodio se završetak kakvom se vjernici nisu nadali i to baš nakon što im je velečasni uputio riječi ''Idite u miru Božjem''. Trenutak nakon toga uslijedila su  dva potresa.

''Prvi potres je bio ujutro, drugi i treći su bili nakon mise'', kazao je velečasni Josip Samaržija za DNEVNIK.hr. Rekao je kako je vjernicima, koji su kako kaže, bili uplašeni, savjetovao da ne izlaze van jer su počeli padati crijepovi.

Nasreću, zgrada župe je čvrsta. ''Zgrada je nova pa se ništa previše niije urušilo. Naša crkva je nakon rata sagrađena. Ima jako puno crijepa koje je palo, ali dobro - to će se riješiti'', pozitivan je velečasni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema informacija o ozlijeđenima Minute nakon potresa: Pristižu snimke iz Siska - oštećene fasade, popucali zidovi...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Građani djeluju razumno'' Seizmolog Kuk: ''Mogući su naknadni potresi, ne treba ih isključiti''

Komentirao je i kakvo je stanje na ulici nakon potresa. ''Dobro je, nema nekih prevelikih šteta, nema srušenih zgrada koliko ja vidim'', zaključio je velečasni Samaržija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene