Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragana Lozančića, bivšeg šefa SOA-e Vlada je imenovala ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice raspravljala i o kadrovskim pitanjima.

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Ili biramo put prema zdravlju i ukidanju ograničenja ili put prema hospitalizacijama i dodatnom broju preminulih''

Razriješila je dužnosti dosadašnjeg ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadrana Perinića, a za novog ravnatelja imenovala Dragana Lozančića, bivšeg šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA). 

Zanimljivo je da je na današnjoj zatvorenoj sjedici Vlade pomoćnikom ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića imenovan Damir Trut koji je također svojedobno bio na čelu DUZS-a, prije danas smijenjenog Perinića.

Temeljem odredbi Zakona o državnim službenicima, Vlada je razriješila Vladimira Majetića dužnosti zamjenika ravnatelja Državne geodetske uprave, dok je Nadzornom odboru Imunološkog zavoda za predsjednika Uprave Imunološkog  predložila Bojana Benka.

Vlada je imenovala i sastav Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost. Za predsjednika je imenovan Aleksandar Klaić, a njegovom zamjenicom Marija Portner Marinković.

Vlada je razriješila pomoćnika i pomoćnicu ministrice gospodarstva Željka Pravdića i Gordanu Brcković.

Državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Vlada je imenovala Željka Bigovića.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju