Ako mislite da ćete smršaviti jedući med ili stavljajući smeđi šećer umjesto bijelog u kavu, varate se. Njihova kalorijska vrijednost vrlo je slična, pa je ispravno reći - šećer je šećer. Ipak, razlika je jasna kad krene njihova razgradnja u našem tijelu. Što se tada događa, objasnit će vam, ali i pokazati ekipa Provjerenog.
Osim razgradnje šećera, vidjet ćete i kako nastaje – od šećerne repe do slatkih zrnaca. Fascinantne korake proizvodnje bijelog šećera kamera Provjerenog zabilježila je u rafineriji u virovitičkoj šećerani.
Sve marketinške trikove o smeđem šećeru nadmudrit ćete brzim i jednostavnim testom i tako biti sigurni - jedete li stvarno smeđi, ili samo obojani bijeli šećer. Ne propustite Provjereno večeras u 21:00 na Novoj TV.
-
"To nije greška"
Cijela Srbija bruji zbog onog što se dogodilo u emisiji, mlada voditeljica dobila otkaz: "Jao, Bože"
-
Nastavlja se suđenje
Snimke otkrivaju kako se u Zagrebu izvlačio novac: "Samo žderu, piju i putuju. Žao mi je što se više nisam nakrao"
-
da se ne biste iznenadili
Uskoro velika promjena u bankama: Imate još četiri dana da se javite, inače bi vas moglo koštati