Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesto tajni i legendi

Doznajte gdje Dubrovčani bježe od gužvi i vreve Straduna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dolaskom lijepog i toplog vremena sve više Dubrovčana i njihovih gostiju odlučuje se pobjeći iz vreve Straduna na otok Lokrum. Taj otok, iako je od zidina udaljen tek desetak minuta vožnje, potpuni je odmor od gužve, a turistima osim prirode nudi tajnovitost i legende.

Desetljećima putovanja na Lokrum počinju na ovom mulu, u staroj gradskoj luci. Duže od 40 godina do najljepšeg dubrovačkog vrta putuje s brodom Skala. "Godišnje prođe oko 150 tisuća ljudi, samo u zadnjoj sezoni, ali se svake godine povećava broj posjetitelja, u zadnje tri godine po 30 posto", kaže Kristina Čurčija iz Rezervata Lokrum.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Okružen starim izletnicima kao i dubrovčakim školarcima, dobar početak sezone zaželio je i dubrovački biskup. Stranci su se prepustili otkrivanju Lokruma. Od botaničkog vrta s drvećem iz cijelog svijeta, benediktinskog samostana ili slanog jezera zvanog Mrtvo more; Lokrum turiste brzo osvoji.

Osim po svojim prirodnim ljepotama, Lokrum je poznat i kao otok prepun tajni i legendi. Prema jednoj ovdje je na povratku iz Križarskog rata spas pronašao engleski kralj Richard Lavljeg srca. Ipak, najpoznatija legenda govori o tome kako je Lokrum zapravo ukleti otok.

Osim ljepote, Lokrum je poznat i kao otok legendi, poput one kako se ovdje od oluje spasio Ričard Lavljeg srca. Ipak, najpoznatija legenda tvrdi- Lokrum je uklet otok. Za otkrivanje otoka i svih njegovih tajni turisti imaju cijeli dan. Ipak, u 19 sati kreće zadnji brod, a na otoku ne smije ostati nitko.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene