Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neovlašteno snimala mobitelom

Klub SDP-a na dramatičnoj sjednici izmijenio Poslovnik, otvara se put da pobunjenici izaberu svog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub SDP-a izmijenio je Poslovnik, čime su otvorili put da pobunjenici izaberu svog predsjednika Kluba.

Na sjednici koja je, uz stanke, trajala tek nešto više od sat vremena SDP-ovci su izmijenili Poslovnik, i to uz samo jedan suzdržan glas, dok se predsjednik stranke Davor Bernardić izuzeo od glasanja.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk otkrio kada će SDP predati liste za izbore Dotaknuo se i Grbina Bauk otkrio kada će SDP predati svoje liste: "Kandidat za premijera ne postoji u hrvatskom pravnom poretku" Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se"

O imenima nisu raspravljali, ta će točka doći na dnevni red u idućim danima.

Potpredsjednik Kluba Predrag Fred Matić, koji je jedini bio suzdržan, rekao je da će Statutarna komisija presuditi jesu li izmjene ''ustavne'', odnosno u skladu sa Statutom stranke.

Prema posljednjoj odluci Predsjedništva, na čelu Kluba i dalje je Arsen Bauk, koji je, zbog privatnih obeza, odmah na početku napustio sjednicu.

Igor Dragovan objasnio je da će nakon ovih promjena Klub biti učinkovitiji u radu, a da o promjeni predsjednika Kluba danas nije bilo ni riječi. Prema novom Poslovniku, uz predsjednika stranke sad i trećina zastupnika može predložiti predsjednika Kluba. To znači da bi sada pobunjenici mogli odabrati svog predsjednika.

Odmah na početku sjednice iza zatvorenih su se vrata čuli povišeni tonovi, a neslužbeno smo nakon sjednice doznali da je bilo burno, na trenutke i mučno. Članica predsjedništva Romana Jerković, što nam je potvrdilo više sudionika sastanka, mobitelom je snimala sjednicu što je izazvalo lavinu žestokih reakcija. Nakon ove sjednice sve je jasnije da SDP čeka podjela.

Igor Dragovan napustio je na početku sjednicu uz poruku: ''Ovo je cirkus. Netko ih mora smiriti''. No ubrzo se vratio na sastanak.

Domagoj Hajduković, rekao je da će podnijeti ostavku u Predsjedništvu stranke, ako je on problem.

Predsjedništvo SDP-a u srpnju je za šefa Kluba predložilo Davora Bernardića, što je Klub tada prihvatio, a u međuvremenu dogodilo se niz preokreta i prevrata. Arsen Bauk najavio je povlačenje s mjesta predsjednika Kluba jer je teško voditi Klub kad ne zna čiju politiku treba provoditi; Kluba ili Predsjedništva SDP-a. Prekjučer je na sjednici Predsjedništva SDP-a Bernardić predložio kompromis - da do daljnjeg na čelu Kluba bude Arsen Bauk.

 Ali to ni približno nije kraj priče u SDP-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene